hae rahoitusta innovaatiollesi

Yrittäjä, onko sinulla loistava uusi tuote tai palvelu, jonka kehittämiseen tarvitset asiantuntevaa apua? Mietitkö, miten rahoittaisit kehittämiskustannukset?

Innovaatiosetelihaku aukeaa taas 17.1.2022!

Business Finland myöntää Innovaatioseteleitä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Koronapandemia pakotti yrittäjät keksimään vaihtoehtoisia tapoja liiketoiminnan toteuttamiseen. Monet heistä ovat kehittäneet uusia digitaalisia ratkaisuja ja siirtäneet liiketoimintaansa verkkoon. Uudet palvelut ja toimintatavat voivat tarjota myös entistä parempia mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen ja kansainvälistymiseen.

Business Finland tarjoaa pk-yrityksille rahoitusta Innovaatiosetelin muodossa, jonka voi käyttää uuden tuote- tai palveluidean kehittämiseen. Tässä artikkelissa kerromme innovaatiosetelistä ja sen hakemisesta. Hakemuksesta myönnetyn innovaatiosetelin voi käyttää asiantuntijan palveluihin, jolloin voit kohdistaa omat resurssisi ja osaamisen itse liiketoimintaan.

Muistathan, että innovaatiosetelin voi hyödyntää myös BOWA:n palveluihin!

Kuka innovaatioseteliä voi hakea ja mihin sen voi käyttää?

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka tarvitsevat ulkopuolisten asiantuntijoiden apua uuden tuotteen tai palvelun kehittämiseen. Innovaatioseteliä ei siis ole tarkoitettu jo vakiintuneen palvelun kehittämiseen, vaan sillä tuetaan yritysten uusia liikeideoita tai palveluita, joilla on myös kansainvälistä potentiaalia. Setelin arvo on 6200,00 € (5000,00 € + ALV), josta 1000,00 € (+ALV) on omavastuuosuutta. 

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi) ei voi hakea innovaatioseteliä, vaan yrityksen tulee olla esimerkiksi henkilö- tai osakeyhtiömuotoinen! 

Innovaatioseteli on tarkoitettu sellaiseen palveluun, jota yritys tarvitsee innovatiivisen liiketoiminnan kehittämiseen, ja jota sillä itsellään ei välttämättä ole. Esimerkiksi oikeudellinen konsultaatio innovaation yhteydessä on usein tarpeen ja vain harvalla yrityksellä on oma juristi. Innovaatiosetelin avulla ostettavan osaamisen tavoitteena tulee olla uudenlaisen tuotteen tai palvelun kehittäminen kansainvälisiä markkinoita ajatellen. Business Finlandin mukaan innovaatiosetelin rahoitus on suunnattu nimenomaan sellaiseen liiketoimintaan, jolla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Yrityksen ei tarvitse olla vielä kansainvälistynyt, kunhan potentiaalia liiketoiminnan laajentamiselle löytyy.

innovaatioseteli on de minimis -avustusta

Innovaatioseteli on de minimis -avustusta, joka on Euroopan Unionin asetuksessa määriteltyä julkista avustusta, vähämerkityksistä tukea. De minimis -tuelle on määritelty yhteensä 200 000 € enimmäisraja kolmen viimeisen verovuoden aikana. Business Finlandilta tai muilta julkisia avustuksia myöntäviltä tahoilta saadut aiemmat rahoitukset voivat siis vaikuttaa Innovaatiosetelin myöntämiseen. Muistathan, että koronan aiheuttamien vaikeuksien vuoksi myönnettävä häiriötuki ei ole este innovaatiosetelin hakemiselle.

Tarkemmat tiedot hakukriteereistä löytyy Business Finlandin sivuilta.

Lue lisää innovaatiosetelistä tästä.

BOWA:lla on käytössä sopimuskumppani, joka voi tarvittaessa auttaa innovaatiosetelihakemuksen laatimisessa. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

Asiantuntijamme rahoituksessa

Yrittäjänä Matti tietää, miten paljon ajallaan tuleva, oikeanlainen tuki merkitsee asiakkaalle. Hän on mielellään mukana asiakkaan ongelmien ratkaisemisessa. Vapaalla Matti harrastaa mm. brasilialaista jujutsua ja NO-GI-lukkopainia.

Matti on erityisesti startupeihin perehtynyt lain ja talouden monialainen osaaja. Hän on toiminut jo vuosien ajan sekä yrittäjänä että työntekijänä erilaisissa yrityksissä, ollut neuvonantajana niin laki- kuin talousasioissakin. Matti taitaa erityisesti yhtiöoikeuden, joukkorahoituksen, muut rahoitusasiat ja yrityskaupat.

Matti toimii Suomessa syksyllä 2020 toimintansa aloittaneen joukkorahoitusyhtiö EstateGuru Finland Oy:n maajohtajana.

Koulutukseltaan Matti on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) ja ekonomi, KTM (Hanken Svenska handelshögskolan).

Kysyttävää? Jätä yhteystietosi!

Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään sopimusten laatimiseen liittyvissä kysymyksissä. Meillä on maksuton alkutapaaminen, ja meihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Täytä alla oleva lomake tai soita 010 341 4400 ja kysy lisää!