fbpx

SOPIMUSOIKEUS

Sopimukset ovat yrityksen keskeisiä työkaluja. Huolellisesti laadituilla sopimuksilla voidaan välttää myöhemmät riidat ja säästää rahaa.

Sopimukset ovat keskeinen osa yritystoimintaa

Sopimusoikeus. Avustamme yrityksiä sopimusoikeudellisissa asioissa yhtiömuodosta ja yrityksen koosta riippumatta. Asiakkaitamme ovat aloittelevat yrittäjät kuin useiden miljoonien liikevaihtoa tekevät ja kansainvälisillä markkinoilla toimivat yritykset. Avustamme sopimusten laadinnassa, sopimusneuvotteluissa ja sopimusriidoissa vuosien kokemuksella. Tarvittaessa laadimme sopimukset sekä suomeksi että englanniksi. Lue lisää asiakirjan kääntämisestä.

Liiketoimintalähtöinen

BOWA on helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen lakiasiaintoimisto Helsingissä. Katsomme aina asiakasyritystemme liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti ja ratkaisemme asiakkaidemme lakiongelmat aina liiketoimintalähtöisesti. Uskomme, että yhdistämällä lain ja talouden liiketoiminnan päätökset tehdään fiksummin ja saavutetaan parhaat tulokset. 

Helposti lähestyttävä

Tarjoamme 30 minuutin maksuttoman alkukartoituksen, jossa kartoitamme asiakkaan tilanteen ja katsomme, miten voimme asiassasi auttaa. Alkukartoitus voidaan hoitaa toimistollamme Helsingin keskustassa tai etäyhteydellä. Saat meihin yhteyden chatin kautta, soittamalla, sähköpostitse tai sivun lopuksi löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

Ratkaisukeskeinen

Yritystoiminnassa eteen tulevat tilanteet voivat vaatia strategisia ratkaisuja, eikä helpoimmalta vaikuttava juridinen vaihtoehto ole aina mahdollinen. Asiakkaamme ajautuessa juridisen pulman äärelle, emme estä liiketoimintaa, vaan etsimme juridiikasta ratkaisun, joka mahdollistaa liiketoiminnallisten päätösten toteuttamisen.

BOWA on helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen lakiasiaintoimisto.

Sopimusten laadinta

Sopimukset kannattaa aina laatia kirjallisesti, vaikka myös suullisesti tai sähköpostilla tehty sopimus on pätevä. Kokeneet lakimiehemme auttavat muun muassa seuraavien sopimusten laatimisessa:

Käytössämme on sähköinen allekirjoituspalvelu, joten  käyntiä toimistollamme ei välttämättä tarvita, ja sopimuksiin liittyvät toimeksiannot voidaan halutessasi hoitaa kokonaisuudessaan etäyhteyksin. 

BOWA:n lakimiehet tekevät yhteistyötä tietokoneella

Sopimusneuvottelut

Avustamme asiakastamme sopimusneuvotteluissa. Emme pelkää kertoa omaa rehellistä mielipidettämme, jolloin asiakkaamme saa oikean kuvan asiasta. Lähtökohtaisesti osapuolet voivat vapaasti sopia asioista eli vallitsee sopimusvapaus. Pakottava lainsäädäntö rajoittaa kuitenkin sopimusvapautta. Pakottavaa lainsäädäntöä on esimerkiksi työoikeuden alalla sekä kuluttajasopimuksissa. Sopimusvapaus koskee myös sitä, kenen kanssa sopimuksia on mahdollista tehdä.

Pacta sunt servanda eli sopimus on sitova. Sopimusten yksipuolinen muuttaminen tai peruuttaminen ei siten ole mahdollista, ellei osapuolet ole tästä erikseen sopineet. Tästä syystä ei ole aivan yhdentekevää mihin vetää nimensä alle.

Etenkin yritysjärjestelyihin ja sijoitustoimintaan liittyvissä sopimuksissa on tärkeää huomioida myös verotuksellinen ulottuvuus. Toimistomme vahvan vero-osaamisen ansiosta osaamme ottaa myös veroseuraamukset huomioon.

Sopimusriidat

Hyväkään sopimus ei aina takaa riidatonta tulevaisuutta. Sopimusoikeus ja riidanratkaisu kuuluvat ydinosaamiseemme. Avustamme asiakastamme sovintoneuvotteluissa, sovittelussa, oikeudenkäynneissä ja välimiesoikeudessa, kun erimielisyys on jo päässyt syntymään. Asiantunteviin juristeihimme kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jolloin on mahdollista säästää oikeudenkäyntikuluissa ja asia voi ratketa nopeammin.

Mitä asiakkaamme sanovat meistä

Lue alta, mitä asiakkaamme ovat sanoneet meistä.

0
+
asiakasta
0
+
projektia
0
+
dokumenttia

Yrityksen lakiasiat hoituvat niin, että asiakaskin ymmärtää. Erityiskiitos selkeästä laskutuksesta.

Patrik Heino

Markkinointi Uikkanen Oy

Paula on erittäin ammattitaitoinen. Suosittelen varauksetta.

Jyri Kytöharju

Atria

Erittäin ammattimaista ja mukavaa palvelua. Matin saa aina tarvittaessa kiinni, joka on lakimiehille harvinaista. Suosittelen!

Jaakko Jääskeläinen

Näin palvelumme toimii

Asiointi kanssamme hoituu asiakkaan niin halutessa sähköisesti, mutta olet myös koska tahansa tervetullut toimistollemme Pikku-Roballe.

01

Maksuton alkukartoitus

Maksuttomassa alkukartoituksessa selvitämme asiakkaan tarpeen. Huomioithan, että alkukartoituksessa emme kuitenkaan voi antaa oikeudellista neuvontaa tai laatia asiakirjoja.

02

Toimeksiantosopimus

Asiakkaan ja toimistomme välillä solmitaan aina ensin toimeksiantosopimus. Toimeksiantosopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti. 

03

Toimeksianto

Toimeksiannon solmimisen jälkeen keskustelemme tarkemmin asiasta ja ryhdymme tarvittaviin toimiin.

04

Mahdollisessa oikeudenkäynnissä ja neuvotteluissa avustaminen

Myös sopimusoikeudellisia asioita saatetaan joutua ratkomaan tuomioistuimessa tai välimiesmenettelyssä. Avustamme oikeudenkäynneissä, välimiesmenettelyissä ja neuvotteluissa!

Asiantuntijamme sopimusoikeudessa

BOWA:n lakimiehet ovat erikoistuneet liikejuridiikan eri osa-alueille. Meiltä saat luotettavan ja osaavan lakimiehen, joka puhuu ymmärrettävästi. Mielestämme on parempi osata oma erikoistumisalueensa kunnolla kuin osata vähän kaikkea. Tästä syystä kaikilla lakimiehillämme on oma erikoisosaamisalueensa. 

Matias Isotalo

Partner OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Valtteri Gundersby

OTM, lakimies, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Miksi valita BOWA Legal lakiasiain­toimistoksi?

Emme keskity pelkästään juridiikkaan, sillä uskomme, että yhdistämällä lain ja talouden liiketoiminnan päätökset tehdään fiksummin ja saavutetaan parhaat tulokset. 

Lakimies Helsinki keskusta. Lakiasiaintoimisto BOWA Legalin juristit Helsingin keskustassa.

Liiketoimintalähtöinen

Katsomme aina asiakasyritystemme liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti ja ratkaisemme asiakkaidemme lakiongelmat aina liiketoimintalähtöisesti. Uskomme, että yhdistämällä lain ja talouden liiketoiminnan päätökset tehdään fiksummin ja saavutetaan parhaat tulokset. 

Rehellinen

Yritystoiminnassa eteen tulevat tilanteet voivat vaatia strategisia ratkaisuja, eikä helpoimmalta vaikuttava juridinen vaihtoehto ole aina mahdollinen. Emme pelkää kertoa objektiivista ja rehellistä mielipidettämme sekä ratkoa yritystoimintaasi mahdollisesti liittyviä riskejä.

Ymmärrettävä

Haluamme, että asiakkaamme ymmärtävät juridisten toimien ja asiakirjojen merkityksen, ja siksi kerromme asiakkaillemme asioiden merkityksen selkokielellä lakijargonin sijaan.  


 

Haluatko kysyä lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen
Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Varaa maksuton kartoitus

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

+358 10 341 4400

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.