fbpx

Asiakirjan kääntäminen

Juridisten asiakirjojen kuten sopimusten kääntämistä ei kannata antaa käännöstoimistoille. Juristit tuntevat asiakirjoihin liittyvän lainsäädännön sekä oikeudelliset käsitteet, millä varmistetaan käännösten laatu ja oikeellisuus.

Miksi käyttää juristia asiakirjan kääntämisessä?

Ammattikääntäjä on taitava työssään, mutta juristi on aina oman alansa asiantuntija. On aina riski käännättää ammattikääntäjillä oikeudellisia asiakirjoja, koska ammattikääntäjä ei tunne alan termistöä tai lainsäädäntöä. Katso konkreettiset esimerkkimme, miksi juristi on aina paras vaihtoehto oikeudellisten asiakirjojen käännöstöissä.

Hyvä juristi

Aikapaineistettu ote työhön

Asianajotyötä tekevät juristit ovat tottuneet suoriutumaan tehtävistään tarvittaessa erittäin tehokkaasti mutta huolellisesti. BOWA:n asiantuntevat juristit hoitavat käännöstehtävät nopeasti.

Varma ote oikeudellisista käsitteistä

Juristi tuntee aina alansa oikeudelliset käsitteet. Esimerkiksi termi ”assault and battery” ei käänny ”rynnäköksi ja paristoksi”, vaan kyseessä on rikosoikeudellinen pahoinpitelyn käsite. Juristi ymmärtää aina asiakirjan taustalla olevan kontekstin.

Lainsäädäntö tarkempaan syyniin

Englanninkielinen lainsäädäntö ei ole suomalaisessa oikeudessa itsestäänselvyys, joten siihen viittaamisen on oltava tarkkaa ja huolellista. Juristi tietää, miten suomen ja englannin välinen suhde tulkinnassa ratkaistaan.

BOWA on helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen lakiasiaintoimisto.

Lakipalvelut BOWA Legal

Mihin englanninkielisiä asiakirjoja tarvitaan?

Englanninkielisten asiakirjojen merkitys liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Englanninkielisiä asiakirjoja tarvitaan esimerkiksi:

1) yritysten laajentuessa ulkomaille,
2) kun tehdään yhteistyötä ulkomaisten yritysten kanssa tai
3) jos rekrytoit yritykseesi englanninkielisiä asiantuntijoita.

Tästä syystä yrityksellä on hyvä olla esimerkiksi työsopimuksista ajantasaiset versiot sekä suomeksi että englanniksi.

BOWA Legal vaikutusvallan väärinkäyttö

Kilpailukykyinen ja luotettava valinta

BOWA:n kanssa asioidessa ei tarvitse pelätä laskua. Hinnoittelumme on ennustettavaa ja läpinäkyvää, ja toimeksiannon hinta riippuu asian yksityiskohdista. Annamme tarjouksen aloituskartoituksen jälkeen aina maksuttomasti, joten kartoitus ei sido teitä mihinkään.

Me uskomme BOWA:lla siihen, että paras tapa tehdä liiketoimintaa on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa ja tehdä huolellista työtä. Tämän takia iso osa toimeksiannoistamme tuleekin tyytyväisiltä palaavilta asiakkailta, kun asiakastyytyväisyytemme on yli 90 %.

Mitä asiakkaamme sanovat meistä

Totuus tulee asiakkaan suusta. Lue alta, mitä asiakkaamme ovat olleet mieltä palvelustamme!

0
+
asiakasta
0
+
projektia
0
+
dokumenttia

Yrityksen lakiasiat hoituvat niin, että asiakaskin ymmärtää. Erityiskiitos selkeästä laskutuksesta.

Patrik Heino

Markkinointi Uikkanen Oy

Paula on erittäin ammattitaitoinen. Suosittelen varauksetta.


Jyri Kytöharju

Atria

Erittäin ammattimaista ja mukavaa palvelua. Matin saa aina tarvittaessa kiinni, joka on lakimiehille harvinaista. Suosittelen!

Jaakko Jääskeläinen

Näin palvelumme toimii

Asiointi kanssamme hoituu helposti, tapahtui se sitten etänä Teamsin välityksellä tai paikan päällä Helsingin keskustassa. Juristiemme kalentereista voi helposti varata ajan tapaamiselle ja me olemme aina yhden puhelinsoiton päässä.

01

Maksuton kartoitus

Maksuttomassa alkukartoituksessa selvitämme asianne taustan ja lakitarpeet. Huomioithan, että alkukartoituksessa emme kuitenkaan voi antaa oikeudellista neuvontaa tai laatia asiakirjoja.

02

Toimeksianto

Asiakkaan ja toimistomme välillä solmitaan toimeksiantosopimus, minkä jälkeen ryhdymme toimiin. Sopimuksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla myös sähköisesti.

03

Keskustelu

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen keskustelemme  tarkemmin asiakkaan yksilöllisistä tarpeista asiassa. Tämän jälkeen laadimme asiakirjan.

04

Lopputulos

Kun asiakirja on valmis, lähetämme sen välittömästi asiakkaalle tarkastettavaksi. Suhtaudumme työmme laatuun erittäin vakavasti, joten saamamme palaute on meille erittäin tärkeää.

Asiantuntijamme juridisissa käännöksissä

Lakimiehet

Matias Isotalo

Partner, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Erikoisosaaminen

Matti Vansén

Partner, OTM, KTM

Uusimmat artikkelimme

Miksi valita BOWA?

Emme keskity pelkästään juridiikkaan, sillä uskomme, että yhdistämällä lain ja talouden liiketoiminnan päätökset tehdään fiksummin ja saavutetaan parhaat tulokset. 

Lakimies Helsinki keskusta. Lakiasiaintoimisto BOWA Legalin juristit Helsingin keskustassa.

Liiketoimintalähtöinen

Lähestymme asiakkaiden lakitarpeita aina heidän liiketoiminnan realiteettien kautta, jotta toimintamme palvelisi asiakkaiden yritystoimintaa mahdollisimman tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Laaja lähestymistapamme tarjoaa asiakkaille merkittävää lisäarvoa.

Suorapuheinen

Yritystoiminnan tilanteet voivat vaatia strategisia ratkaisuja, eikä helpoimmalta vaikuttava juridinen vaihtoehto ole aina mahdollinen. Emme piiloudu kiertoilmaisujen taakse tai pelkää kertoa objektiivista kantaamme asiaasi sekä ratkoa yritystoimintaasi mahdollisesti liittyviä riskejä.

Ymmärrettävä

Haluamme, että asiakkaamme ymmärtävät juridisten toimien ja asiakirjojen merkityksen, ja siksi kerromme asiakkaillemme asioiden merkityksen selkokielellä lakijargonin sijaan. Meidän kanssamme olet aina tilanteen tasalla ja ymmärrät, mitä prosessissa seuraavaksi tapahtuu.

Haluatko kysyä lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen
Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Varaa maksuton kartoitus

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

+358 10 341 4400

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.