fbpx

Sopimusoikeus

Sopimukset ovat yrityksen keskeisiä työkaluja. Huolellisesti laadituilla sopimuksilla voidaan välttää myöhemmät riidat ja säästää rahaa.

BOWA logo valkoinen

SOPIMUKSET OVAT KESKEINEN OSA YRITYSTOIMINTAA​

Sopimusoikeus. Avustamme yrityksiä sopimusoikeudellisissa asioissa yhtiömuodosta ja yrityksen koosta riippumatta. Asiakkaitamme ovat aloittelevat yrittäjät kuin useiden miljoonien liikevaihtoa tekevät ja kansainvälisillä markkinoilla toimivat yritykset

Sopimusten laadinta

Sopimukset kannattaa aina laatia kirjallisesti, vaikka myös suullisesti tai sähköpostilla tehty sopimus on pätevä. Kokeneet lakimiehemme auttavat muun muassa seuraavien sopimusten laatimisessa:

Käytössämme on sähköinen allekirjoituspalvelu, joten  käyntiä toimistollamme ei välttämättä tarvita, ja sopimuksiin liittyvät toimeksiannot voidaan halutessasi hoitaa kokonaisuudessaan etäyhteyksin.

Neuvottelut

Avustamme asiakastamme sopimusneuvotteluissa. Emme pelkää kertoa omaa rehellistä mielipidettämme, jolloin asiakkaamme saa oikean kuvan asiasta. Lähtökohtaisesti osapuolet voivat vapaasti sopia asioista eli vallitsee sopimusvapaus. Pakottava lainsäädäntö rajoittaa kuitenkin sopimusvapautta. Pakottavaa lainsäädäntöä on esimerkiksi työoikeuden alalla sekä kuluttajasopimuksissa. Sopimusvapaus koskee myös sitä, kenen kanssa sopimuksia on mahdollista tehdä.

Pacta sunt servanda eli sopimus on sitova. Sopimusten yksipuolinen muuttaminen tai peruuttaminen ei siten ole mahdollista, ellei osapuolet ole tästä erikseen sopineet. Tästä syystä ei ole aivan yhdentekevää mihin vetää nimensä alle.

Etenkin yritysjärjestelyihin ja sijoitustoimintaan liittyvissä sopimuksissa on tärkeää huomioida myös verotuksellinen ulottuvuus. Toimistomme vahvan vero-osaamisen ansiosta osaamme ottaa myös veroseuraamukset huomioon.

Sopimusriidat

Hyväkään sopimus ei aina takaa riidatonta tulevaisuutta. Sopimusoikeus ja riidanratkaisu kuuluvat ydinosaamiseemme. Avustamme asiakastamme sovintoneuvotteluissa, sovittelussa, oikeudenkäynneissä ja välimiesoikeudessa, kun erimielisyys on jo päässyt syntymään. Asiantunteviin juristeihimme kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jolloin on mahdollista säästää oikeudenkäyntikuluissa ja asia voi ratketa nopeammin.

Asiantuntijamme sopimusoikeudessa

BOWA:n osakas ja juristi Matias Isotalo

Matias Isotalo

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen