fbpx

Riidanratkaisu

Pätevä riitajuristi kuuntelee, tunnistaa ongelmat, huomioi asiakkaan ja kommunikoi selkeästi. Riidan ilmetessä juristiin kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian.

BOWA logo valkoinen

Mitä tehdä riitatilanteessa?

”Riidassa kannattaa usein pyrkiä sovintoon.  Mitä pidemmälle riita etenee, sen suuremmaksi oikeudenkäyntikulut kasvavat. Pahimmillaan vuosien mittaiseksi pitkittyvä riita on sekä kallis että myös henkisesti raskas.

Kannattaa ottaa aikaisessa vaiheessa yhteyttä pätevään lakimieheen, joka ymmärtää riidan taustalla olevat seikat ja tosiasiat. Näin voidaan säästää kuluissa, henkisissä voimavaroissa ja jopa välttää kallis oikeudenkäynti.

Pätevän riitajuristin tunnistaa siitä, että hän kuuntelee, huomioi asiakkaan tarpeet, eikä epäröi kertoa objektiivista näkemystään asiasta”.

Matias Isotalo
Dispute Resolution
Partner, BOWA Legal

BOWA:n osakas Matias Isotalo tauolla Helsingin Käräjäoikeudessa. Matias Isotalon erikoisosaamiseen kuuluu esimerkiksi riidanratkaisu, yhtiöoikeus ja erityisesti sopimusoikeus ja laaja liiketoiminnallinen osaaminen.

Usein kysyttyä Riidanratkaisusta

Paljonko oikeudenkäynti maksaa?

Oikeudenkäyntikuluille on todella vaikea antaa keskimääräistä hintaa. Oikeudenkäynnin kuluihin vaikuttaa esimerkiksi asian laatu, sen monimutkaisuus, todistajien ja asiantuntijoiden palkkiot sekä omalle asiamiehelle tai avustajalle maksettu palkkio. Oikeudenkäynti riita-asiassa maksaa keskimäärin vähintään ≈ 10 000 euroa. 

Sain haastehakemuksen. Miten minun pitäisi toimia?

Kannattaa olla välittömästi yhteydessä riidanratkaisun tuntevaan lakimieheen. Jos haastehakemukseen ei vastaa, siitä määrätään yksipuolinen tuomio.

Yritysriitoihin erikoistuneella juristillamme Matias Isotalolla on vuosien kokemus riidanratkaisusta. Huolellinen perehtyminen, selkeä kommunikaatio ja rautainen asiantuntemus tekevät Matiaksesta luotettavan edustajan riidassa kuin riidassa.

Oletko saanut haastehakemuksen, etkä tiedä mitä tehdä? Varaa ilmainen konsultaatio riita-asiassasi Matiaksen kanssa alta.

Mikä on välimiesmenettely?

Välimiesmenettely on vaihtoehtoinen riidanratkaisutapa, jolla esimerkiksi yritysriidat usein ratkaistaan. Näin riita saadaan usein nopeammalla aikataululla ratkaistuksi, ilman julkisuutta, ja prosessiin voidaan ottaa alan tai aiheen asiantuntijoita päättäjiksi.

Kannattaako sovitella?

Aina kannattaa yrittää sovitella. Sovittelussa voit itse vaikuttaa lopputulokseen, tuomiossa ratkaisu tulee annettuna. Riippumatta sen muodosta, sovittelu on käytännössä aina oikeudenkäyntiä nopeampaa, edullisempaa ja joustavampaa. Riidanratkaisu on helpompaa, kun ongelmista neuvotellaan, keskustellaan ja asia sovitaan yhdessä. 

Sovittelulla voidaan sopia myös paljon vapaamuotoisemmin asioista, kuten esimerkiksi anteeksipyynnöistä tai käyttäytymislupauksista. Sovittelun suurin haaste on se, että se edellyttää molempien osapuolten jatkuvaa suostumusta.

Matias Isotalo

Matiaksella on monen vuoden kokemus riita-asioiden hoitamisesta menestyksekkäästi. Matiaksen vahva osaaminen sopimusoikeudessa ja riidanratkaisussa on tehokas apu riidassa kuin riidassa. Hän pyrkii aina asiakkaan kannalta parhaaseen, tehokkaimpaan ja taloudellisesti kannattavimpaan ratkaisuun.

Matiaksella on monen vuoden kokemus asiakkaiden edustamisesta tuomioistuimissa menestyksekkäästi. Hänen työhönsä on kuulunut myös vaativien sopimuskokonaisuuksien ideointia ja toteutusta. Hän on työskennellyt koko uransa asianajoalalla hoitaen toimeksiantoja itsenäisesti. Matias on suorittanut asianajotutkinnon ja hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Koulutukseltaan Matias on lakimies, OTM (Lapin yliopisto).

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.