fbpx

Yhtiöoikeus

Yhtiöoikeus koostuu erilaisista säännöksistä. Älä eksy pykäläviidakkoon, vaan anna BOWA:n auttaa!

BOWA logo valkoinen

Yhtiöoikeus on ydinosaamistamme

BOWA katsoo liiketoimintaa aina kokonaisuutena, emme pelkästään juridiikan näkökulmasta. Avustamme yrityksiä yhtiöoikeudellisissa asiossa yhtiömuodosta ja yrityksen koosta riippumatta. Asiakkaitamme ovat niin aloittelevat kuin kansainvälisesti toimivat yritykset sekä asunto-osakeyhtiöt. Jos olet vasta perustamassa yritystä, autamme yhtiömuodon valinnassa sekä yrityksen perustamissopimuksen laatimisessa ja perustemisilmoituksessa PRH:lle.

Asiantuntijoillamme on useiden vuosien kokemus yhtiöoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisesta. Toimimme yritysten yhtiöoikeudellisina neuvonantajina, osallistumme neuvotteluihin ja yhtiökokouksiin sekä autamme sopimusten ja muiden yhtiöoikeudellisten asiakirjojen laatimisessa. Lisäksi huolehdimme yritysten työoikeudellisiin kysymyksiin vastaamisesta.

Jos yhtiöoikeudelliset erimielisyydet ovat edenneet riidaksi, avustamme oikeudenkäynnissä tai välimiesmenettelyssä ammattitaitoisesti vuosien kokemuksella.

Yhtiöoikeudellinen neuvonanto

Tunnemme liiketoiminnan ja sen riskit. Toimimme yrityksen neuvonantajina koko sen elinkaaren ajan kaikissa yhtiöoikeudellisissa kysymyksissä.

Yhtiöoikeudelliset kysymykset liittyvät esimerkiksi:

Yrityksen asiakirjat

Yhtiöoikeuteen liittyy myös erilaisia säännöksiä koskien yhtiön asiakirjoja. Ensimerkiksi osakeyhtiöllä tulee lain mukaan olla kirjallinen perustamissopimus ja yhtiöjärjestys sekä perustamisesta tulee tehdä ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle. Nämä kaikki on siis tehtävä jo ennen kuin yrityksen toiminta voi alkaa, ja niiden muotoa säännellään yhtiöoikeudellisin normein. Heti toiminnan alkaessa, yrityksen osakkaiden on syytä laatia osakassopimus.

Autamme yrityksiä esimerkiksi seuraavien yhtiöoikeudellisten asiakirjojen laatimisessa:

Yhtiöoikeudelliset oikeudenkäynnit

Yhtiöoikeus liittyy yleisimmin yritysten sisäisiin riitoihin. Yritys ja sen edustajat voivat joutua osallisiksi oikeudenkäynteihin monista eri syistä. Oikeudenkäynti voi koskea esimerkiksi riitaa osakassopimuksesta tai muusta sopimuksesta tai osakeyhtiölain mukaisten velvoitteiden rikkomista, työsuhdetta tai velkomusta.

Yhtiöoikeudelliset riidanratkaisupalvelumme sisältävät muun ohessa:

  • Sovintoneuvottelut
  • Oikeudenkäynnit tuomioistuimissa
  • Välimiesmenettelyt
  • Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuseen liittyvät oikeudenkäynnit

Neuvomme sinua ja yritystäsi laaja-alaisesti monien vuosien kokemuksella. Voit varata meille maksuttoman kartoituksen, joka ei maksa sinulle mitään eikä ei sido sinua mihinkään!

Asiantuntijamme yhtiöoikeudessa

BOWA:n osakas ja lakimies Matias Isotalo

Matias Isotalo

Kysyttävää yrityksesi toimintaan liittyen?

Jätä alle yhteystietosi ja otamme yhteyttä arkipäivän kuluessa!

BOWA Osakkaat Paula Matti ja Matias

Maksuton kARTOITUS

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen