fbpx

Luontoisetujen verotusarvot 2021

Saatko työnantajaltasi ateriaedun, autoedun tai kilometrikorvauksia?

Luontoisetu on monen palkansaajan saama työnantajan tarjoama etu, jonka arvo saattaa vuosittaisessa verotuksessa muuttua. Luontoisetu on toisin sanoen työntekijälle muuten kuin rahana suoritettu vastike, esimerkiksi jokin tavara tai palvelu kuten ravintoetu tai liikuntaetu. Luontoisetu myöntää palkansaajalle vain käyttöoikeuden hyödykkeeseen, joten omistusoikeus ei siirry palkansaajalle.

Työntekijälle annetut edut käsitellään henkilökohtaisessa verotuksessa aina kyseisen verovuoden osalta. Voimassa olevat verotusarvot voi tarkistaa verottajan sivuilta. Lue artikkelista vuoden 2021 tärkeimmät luontoisedut ja niiden verotusarvot! Lisää verotusarvoista Verottajan ohjeessa. 

Yleisimmät luontoisedut

 • Ravintoedun verotusarvo 6,90€ (ateriakustannuksen maksimiarvo on 10,90€. Eli esimerkiksi lounasseteli voi olla arvoltaan 10,90€).
 • Liikunta- ja virike-etu verovapaa 400€ asti.
 • Työmatkalippu on verovapaa 3400€ asti. Veronalainen osuus 300-750€ poistuu jatkossa kokonaan.
 • Puhelinedun arvo on 20€.
 • Asuntoedun verotusarvo nousee. Tarkat, paikkakuntakohtaiset arvot verottajan sivuilla.
 • Autoetujen osalta verotusarvot säilyvät pitkälti samoina kuin edellisenä vuonna. Autoedun arvoon vaikuttaa muun muassa auton käyttöönottovuosi. 
 • Sähköautojen verotusarvoon on tullut huojennuksia; täyssähköauton verotusarvo alenee 170€/kk. Voit lukea tarkemmin verottajan ohjeista täältä.

Verovapaat matkakorvaukset

 • Kokopäiväraha 44€ (yli 10h työmatka)
 • Osapäiväraha 20€ (yli 6h työmatka
 • Kilometrikorvaus 0,44€/km (omalla autolla tehdyltä työmatkalta)
 • Ateriakorvaus 11€ (työmatkoilta, joilta ei makseta päivärahaa)

VUONNA 2021 TULI VOIMAAN UUSI POLKUPYÖRÄETU

ETU ON VEROTON 1200€ ASTI.

Työnantaja voi siis hankkia työntekijälle työsuhdepolkupyörän, jota voi toki käyttää muutenkin kuin työmatka-ajoihin. Myös pyörään liittyvät varusteet, kuten ajovalot ja kypärä lasketaan mukaan verotusarvoon. Etu koskee myös sähköpyöriä! Huomioi, että luontoisetu edellyttää, että työnantajan on oltava pyörän tosiasiallinen omistaja tai hallitsija.

Luontoisetujen lisäksi olemme aiemmin kirjoittaneet tuloverotuksen verovähennyksistä. Tarkista täältä, oletko muistanut tehdä kaikki ne vähennykset, joihin olet oikeutettu!

Tarvitseko apua verotukseen liittyvissä kysymyksissä? Ota yhteyttä BOWA:n asiantuntijaan, niin autamme sinua!

Asiantuntijamme veroissa

Paula Bock

Opinnoissaan sekä Suomessa että Melbournessa Paula on erikoistunut nimenomaan vero-oikeuteen.  Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta niin Ruotsista kuin Australiastakin. Paula innostuu erityisesti kansainvälisistä verotuskysymyksistä, mutta auttaa mielellään niin yksityishenkilöitä verotukseen liittyvissä kysymyksissä myös Suomen sisällä.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto). Paula on lisäksi suorittanut Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

 

Ota yhteyttä!

Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään verotukseen liittyvissä asioissa. Meillä on maksuton alkutapaaminen, ja voit ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Täytä alla oleva lomake tai soita 010 341 4400 ja kysy lisää!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Heräsikö Artikkelista kysymyksiä?

BOWA:n verotukseen erikoistuneet juristit auttavat sinua mielellään! Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan!

Vero-oikeuteen erikoistuneet lakimiehemme:

Paula Bock

Managing Partner

Valtteri Gundersby

Valtteri Gundersby

Legal Counsel

Ota yhteyttä!

Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Meillä on maksuton alkutapaaminen, ja voit ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Varaa aika suoraan kalenteristamme tai soita 010 341 4400 ja kysy lisää!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.