fbpx

Joululahja työntekijälle

Joulu alkaa lähestymään ja sen myötä useissa yrityksissä pohditaan joululahjojen antamista työntekijöille. Työntekijöille joululahjoja annettaessa tulee kuitenkin muistaa, että ne eivät ole kaikissa tilanteissa saajalleen verovapaita. Kerromme tässä artikkelissa, mitä työnantajan kannattaa ottaa huomioon, jotta työntekijä välttyy lahjojen verotukselta. Joululahja työntekijälle on verovapaa vain tietyin ehdoin.

Milloin joululahja on verovapaa työntekijälle?

Työnantajan antama joululahja on työntekijälle verovapaa, jos se on kaikille työntekijöille sama, ja työntekijälle annettavan joululahjan arvo on enintään 100 euroa (sis alv.). Joululahjaa pidetään verotuksessa niin kutsuttuna henkilökuntaetuna. Henkilökuntaeduista säädetään tuloverolaissa. On huomioitava, että lahja tulee antaa kollektiivisesti eli koko henkilökunnalle, jotta sitä koskee verovapaus. Työntekijöitä tulee siten kohdella tasapuolisesti myös lahjoja annettaessa. Tästä voidaan kuitenkin poiketa, jos työntekijöiden tehtävät ja asema ovat erilaisia. Esimerkiksi osa-aikaisille työntekijöille on mahdollista antaa eriarvoinen joululahja, kuin kokoaikaisille työntekijöille. On myös mahdollista, että henkilökuntaedun verovapaus – eli siten myös joululahjan saanti – liittyy palvelusuhteen tiettyyn kestoaikaan. Onkin mahdollista, että joululahjat voidaan antaa verovapaasti vain niille työntekijöille, jotka ovat olleet yrityksen palveluksessa vaikkapa vähintään puoli vuotta. Yrityksissä ei kuitenkaan yleensä anneta eriarvoisia joululahjoja eri työntekijöille riippuen työsuhteen kestosta tai siitä, onko kyseessä koko- vai osa-aikainen työntekijä. 

Joululahjoja antaessa tulee lisäksi ottaa huomioon vuoden aikana työntekijälle mahdollisesti annetut muut lahjat. Lahjojen yhteenlaskettu arvo kalenterivuoden aikana ei nimittäin saa ylittää 100 euron rajaa. Jos työnantaja on antanut työntekijälle esimerkiksi 30 euron arvoisen muun lahjan, saa joululahjan arvo olla enää enintään 70 euroa, ettei työntekijä joudu maksamaan lahjasta veroa. Muita verovapaita työntekijöille annettavia lahjoja voivat olla esimerkiksi läksiäislahjat, kunhan käytäntö koskee kaikkia työntekijöitä.

Syntymäpäivälahjoja ei lasketa

Tuloverolain mukaan veronalaiseksi tuloksi ei katsota esimerkiksi koko henkilökunnan tai työnantajan palveluksesta eläkkeellä olevien työnantajalta saamaa tavanomaista ja kohtuullista merkkipäivälahjaa tai vähäistä muuta lahjaa, joka on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena tai etua työnantajan järjestämästä virkistys- tai harrastustoiminnasta. Myös merkkipäivälahjojen antamisessa tulee noudattaa käytäntöä, joka koskee koko henkilökuntaa. Esimerkiksi syntymäpäivänä työntekijälle annettua tavanomaista ja kohtuullista lahjaa ei kuitenkaan oteta huomioon lahjojen yhteenlasketussa arvossa. 

Mitä joululahjaksi työntekijöille?

Työnantajan kannattaa huomioida työntekijöilleen annettavia joululahjoja valitessaan, että rahana tai rahaan verrattuna suorituksena annettua lahjaa pidetään verotuksellisesti työntekijän palkkana ja niistä tulee tehdä ennakonpidätys. Samoin helposti rahaksi vaihdettavat lahjat katsotaan työntekijän palkaksi. Tällaisina lahjoina voidaan pitää esimeriksi pörssissä noteerattuja osakkeita tai rahasto-osuuksia. Lue lisää verottajan ohjeesta.

Lahjakortti työntekijälle joululahjaksi?

Työnantajan työntekijöilleen lahjaksi antamat lahjakortit katsotaan palkaksi, jos lahjakortilla on mahdollista ostaa mitä vain. Esimerkiksi työnantajan antama yksilöimätön tavaratalon lahjakortti katsotaan työntekijän veronalaiseksi tuloksi. Samoin lahjakortin arvo katsotaan työntekijän veronalaiseksi palkaksi, jos työntekijän on mahdollista vaihtaa lahjakortti rahaksi. Sen sijaan, jos lahjakortti on rajattu koskemaan tietyn esineen tai palvelun ostoa varten, on se työntekijälle verovapaa lahja. Lahjakortin kohteen tulee siten olla selkeästi yksilöity.

Lahjakortin arvoa koskee sama enimmäismäärä, kuin suoraan tuotteena annettuja lahjoja, eli lahjakortin arvo saa olla enintään 100 euroa. Huom. Jouluraha tai joulubonus työntekijöille katsotaan aina verotuksessa palkaksi, josta tulee tehdä ennakonpidätys.

Työntekijöiden lahjat yrityksen verotuksessa

Työntekijöille annettavista joululahjoista ei voi vähentää arvonlisäveroa. Tämä johtuu siitä, että työntekijöille annettujen lahjojen katsotaan tulevan yksityiskäyttöön. Sen sijaan tuloverotuksesta henkilökunnan lahjat on mahdollista vähentää.

Muistilista työnantajalle, jotta työntekijöille annettavat joululahjat olisivat työntekijöille verovapaita:

  1. Joululahja tulee antaa koko henkilökunnalle.
  2. Joululahjan arvo saa olla enintään 100 euroa.
  3. Joululahja ei saa olla rahaa, rahaan verrattavaa tai helposti rahaksi muutettavaa.
  4. Joululahjaksi annettu lahjakortti tulee rajata koskemaan tietystä paikasta hankittavaa tiettyä esinettä tai palvelua. 
  5. Lahjakortti on myös mahdollista rajata koskemaan tiettyjen esineiden tai palvelujen joukkoa, josta työntekijä saa valita itselleen sopivimman.
  6. Lahjakortti ei voi olla rahkasi muutettavissa.

Jäikö kysyttävää työntekijän joululahjan verotuksesta? Varaa maksuton aloitustapaaminen verojuristiemme kanssa. Tutustu myös muihin veropalveluihimme.

Heräsikö kysymyksiä?

Varaa 30min maksuton konsultaatio BOWA:n asiantuntijan kanssa ja vastaamme niihin!

Heräsikö Artikkelista kysymyksiä?

BOWA:n verotukseen erikoistuneet juristit auttavat sinua mielellään! Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan!

Vero-oikeuteen erikoistuneet lakimiehemme:

Paula Bock

Managing Partner

Lakimies Valtteri Gundersby BOWA Legal Oy

Valtteri Gundersby

Legal Counsel

Ota yhteyttä!

Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Meillä on maksuton alkutapaaminen, ja voit ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Varaa aika suoraan kalenteristamme tai soita 010 341 4400 ja kysy lisää!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Kiinnostaako vastaavanlaiset artikkelit? Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt perillä ajankohtaisista lakiasioista. Lupaamme, että saat rahanarvoisia etuja etkä ylimääräistä roskapostia!

BOWA logo valkoinen

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Maksuton kARTOITUS

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.