fbpx

Kannattaako ottaa ilmainen osakassopimuspohja netistä?

Älä koskaan käytä ilmaista osakassopimuspohjaa

Osakassopimusta laatiessa on erityisen tärkeää ottaa huomioon yrityksen päämäärä, osakkaiden intressit, osakkaiden asemat sekä monet muut yksilölliset asiat, joita ei huomioida netin ilmaisissa pohjissa. Ilmainen osakassopimus voi olla houkutteleva, mutta jokaisella yrityksellä on tarve yksilölliselle osakassopimukselle. Juristiemme laatimat osakassopimukset turvaavat yritysten ja osakkaiden jokapäiväistä toimintaa.

On hyvä muistaa, että osakassopimuksen laatiminen on hyvin vapaamuotoista, sillä laeissa ei ole määritelty sisältövaatimuksia osakassopimuksille. Osakassopimuksessa sovitaan yleisimmin seuraavaa:

 • Osakkeiden luovutusehdoista
 • Osakkaiden työskentelyvelvoitteista
 • Osakkeiden hinnasta luovutustilanteissa
 • Osakkaiden kilpailu- ja rekrytointikiellosta
 • Sopimusrikkomuksesta & sopimussakosta
 • Hallituksen ja mahdollisen toimitusjohtajan toiminnasta
 • Osingonmaksun rajoittamisesta

Ilmainen osakassopimus ei kelpaa edes vessapaperiksi

Jokaisella yrityksellä on kuitenkin yksilölliset tarpeet ja meidän juristimme osaavat kysyä juuri oikeat kysymykset, jotta yrityksenne tarpeet tulevat esille. Juristimme osaavat tuoda esille asioita, joita ei välttämättä kävisi mielessäkään kirjata osakassopimukseen. Kaikkien näiden ehtojen tarkoitus on auttaa yritysten ja osakkaiden jokapäiväistä toimintaa, ja ennen kaikkea pyrkimys välttää erimielisyydet tulevaisuudessa.

On erityisen tärkeää, että jokainen osakas ymmärtää osakassopimuksen sisällön ja tarkoituksen samalla tavalla. Juristimme käyvät kanssanne jokaisen ehdon tarkkaan läpi, jotta jokainen osakas ymmärtää sopimuksen sisällön yhdenmukaisesti.

Jos kuitenkin otan ilmaisen pohjan netistä?

Siinä tapauksessa suosittelemme jo nyt varautumaan tulevaan riitaan ja laittamaan rahaa säästöön, sillä riidat maksavat yleensä kymmeniä tuhansia euroja. Riitoja voi tulevaisuudessa aiheuttaa muun muassa seuraavat tilanteet:

 • Osakas nostaa jalat pöydälle ja nauttii osingoista, siinä missä muut tekevät pitkää päivää töissä.
 • Yksi osakkaista menehtyy ja osakkeet siirtyvät kuolinpesälle, eikä osakassopimuksessa ole huomioitu osakkeiden lunastamistilanteita.
 • Osakas päättää myydä osakkeensa tuttavalleen, joka ei tiedä yrityksen toiminnasta mitään.
 • Osakas vie liikeidean ja asiakkaat perustamaansa uuteen yhtiöön.

Vaikka yritys olisi perustettu kuinka hyvien ystävien kesken, niin riidoilta ja erimielisyyksiltä ei voi välttyä. On erityisen tärkeää laatia yrityksen tarpeisiin sopiva osakassopimus, jotta riidoilta ja erimielisyyksiltä vältytään. Lue lisää huolellisesti laaditun osakassopimuksen hinnasta tästä! 

Osakassopimuksemme on netistä otettu pohja – mitä voimme tehdä?

Hyvä, että artikkeli herätti huomionne. Vielä ei ole myöhäistä toimia. Ota yhteyttä juristeihimme ja laaditaan uusi osakassopimus juuri teidän yhtiön tarpeisiin sopivaksi.

Muista, juristin laatima osakassopimus on myös juridisesti pätevä!

Lisää alle yhteystietosi ja juristimme on yhteydessä.

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.