fbpx

Verosuunnittelu tarjoaa lisäarvoa koko rahan edestä

Verosuunnittelu vähentää verojen vaikutuksia eri tilanteissa. Se minimoi verovaikutukset lain asettamissa rajoissa.

BOWA logo valkoinen

Miksi verosuunnittelu kannattaa?

”Verosuunnittelu vastaa moneen kysymykseen: onko esimerkiksi järkevämpää nostaa palkkaa vai osinkoa omasta yrityksestä? Entä mitä eroa on lahjalla ja ennakkoperinnöllä, jos haluan siirtää omaisuutta lapsilleni? Miten verotukseni muuttuu, jos muutan uuteen maahan?

Nämä ovat harvoin helppoja kysymyksiä, minkä takia verosuunnittelua ei kannata hoitaa itse. Lainsäädäntö muuttuu nopeasti, ja verotuksen erityistilanteet ovat jopa juristeille ainutlaatuisia. Tee-se-itse -asenne veroasioissa voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa rikosepäilyyn.

Olen suorittanut kaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa kansainvälisestä verotuksesta ja menestyksekkäästi edustanut asiakkaitani ylemmissä tuomioistuimissa ja siellä korkeimmassa hallinto-oikeudessa asti. Kun käyt läpi verotuksen kysymyksiä kanssani, tiedät, missä voit säästää.”

– Paula Bock
Tax Advisory
Managing Partner, BOWA Legal

Verosuunnittelun tärkeitä aiheita

Yrityksen verosuunnittelu

Yritystoiminnan verotus on tehokkuuskysymys.  Yrityksen tavoitteena on usein maksimoida voitot, mihin sisältyy verojen optimointi. Verosuunnittelun tarkoituksena ei ole välttää tai kiertää verojen maksamista, vaan optimoida yrityksen toimintoja mahdollisimman paljon.

Verosuunnittelu on lähes pakollista yrityksen laajentuessa ulkomaille kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi. Jos olet miettinyt laajentumista, kannattaa asiasta keskustella Paulan kanssa.

Yksityishenkilön verosuunnittelU

Yrityksen omistajien verotus on yhtä tärkeää kuin yrityksen verotus. Yrittäjyyden pääomatulot verotetaan osakeyhtiöstä kahdesti yrityksen tuloverotuksessa ja sitten osakkaan tuloverotuksessa. Tiedätkö, kuinka paljon kannattaa nostaa pääomatulona ja kuinka paljon palkkana?

Verotuksen optimointi voi liittyä myös esimerkiksi yksityishenkilöiden tuloveroihin, perintöihin, läheisille ja lapsille annettaviin lahjoihin ja varallisuuden siirtämiseen Suomessa sekä ulkomailla.

Yrityskauppojen verotus

Liiketoimintoja ostaessa tai myydessä verotuksella on suuri vaikutus: Esimerkiksi liiketoimintakauppa ja osakekauppa eroavat paljon toisistaan verotuksen näkökulmasta. 

Tuloverotuksessa vähennettävät yrityksen aiemmat tappiot saattavat sulaa, jos yrityksen omistajuus muuttuu. Kysy aina verojuristilta ennen kuin myyt yrityksesi!

 

Yrityksen kansainvälistyminen

Oletko harkinnut yritystoimintasi laajentamista ulkomaille? Tiedätkö, milloin kiinteä toimipaikka syntyy ja mitä siitä seuraa? Oletko lähettämässä yrityksesi työntekijän väliaikaisesti ulkomaille töihin? 

Sijoittautuminen ulkomaille luo useita verotuksellisia kysymyksiä, ja me BOWA:lla autamme suunnittelemaan yrityksesi kansainvälistymistä myös verotuksen näkökulmasta.

Usein kysyttyä verosuunnittelusta

Kuulin, että verosuunnittelu on sama asia kuin veronkierto. Onko näillä jotain eroa?

Verosuunnittelu on täysin eri asia kuin veronkierto.

Veronkierto on laitonta verojen välttelyä, jolla pyritään verojen välttelemiseen ja kiertämiseen kaikin keinoin, esimerkiksi rajat ylittävillä järjestelyillä. Verosuunnittelu tarkoittaa verojen minimoimista lain asettamien sääntöjen ja rajoitusten mukaisesti. Verosuunnittelu on sallittua ja jopa perusoikeuksien mukaista, sillä jokaisella on perustuslain omaisuuden suojan nojalla oikeus suojella omaisuuttaan.

En usko verosuunnitteluun, mihin sitä muka tarvitaan?

Esimerkiksi globaalien yritysten toiminnassa sitä käytetään kaksinkertaisen verotuksen minimoimiseen, ja yksityishenkilöt hyödyntävät sitä suunnitellessaan perintöasioita tai siirtäessä arvokasta omaisuutta perheenjäseneltä toiselle.

Tiesitkö esimerkiksi, että alle 20 000 euron osuus perinnöstä on täysin verovapaata? Jos annat perillisellesi 20 000 euroa 19 999 euron sijaan, ensimmäisestä summasta on maksettava 100 euroa veroa, eli säästät rahaa antamalla sitä vähemmän.

Missä vaiheessa kannattaa harkita verosuunnittelua?

Verosuunnittelun kannattavuudelle ei ole kiinteää hintarajaa, koska kaikki tapaukset ovat erilaisia.

Verosuunnittelu ei todennäköisesti ole kannattavaa, kun rahallinen intressi on vain kolminumeroinen, koska veroneuvonnan hinta alkaa usein muutamasta sadasta eurosta tunnilta. Tilanteet ovat kuitenkin yksittäistapauksia, ja tuomioistuimen ratkaisukäytännössä esimerkiksi veropetossyytteisiin on päädytty jo noin 2 000 € vältettyjen verojen johdosta.

Mietitkö, kannattaisiko veroasiaasi näyttää juristille? Varaa meiltä maksuton 30 minuutin aloitustapaaminen, niin kartoitamme veroneuvonnan kannattavuuden tilanteessasi.

BOWA on alan kärjessä kehittämässä uuden sukupolven juridiikkaa: Se näkyy selkeässä laskutuksessa, toimivassa kommunikaatiossa ja järkevässä ajankäytössä – me emme hukkaa aikaa korulauseiden kyhäämiseen tai muodollisuuksilla maiskuttelemiseen.

Tuoreena ja asiantuntevana toimistona vahvuutemme on tehokkuus ja tietoisuus. Perehdymme erittäin tarkasti toimeksiantoon kuin toimeksiantoon emmekä elä ”juristikuplassa” – asioiden liiketoiminnallisen taustan ymmärtäminen on laissa olennaista.

Olemme neuvoneet asiakkaita verotukseen liittyvissä kysymyksissä esimerkiksi kryptovaluutoissa, ulkomaanasioissa ja yritysjärjestelyissä. Jos et ole vieläkään vakuuttunut, niin varaa puolen tunnin maksuton konsultaatio alta ja käydään yhdessä läpi, mistä asiassasi on kysymys!

Asiantuntijamme Verotuksessa

Paula Bock

Yrittäjähenkinen Paula on tottunut olemaan helposti tavoitettavissa ja auttamaan asiakasta vero- ja lakiasioissa.  Paula hoitaa asiakkaan asiat nopeasti ja huolellisesti, mutta ennen kaikkea virheettömästi. Vapaalla Paulan löytää usein purjehtimasta tai ratsastamasta.

Paulalla on monen vuoden kokemus työstä asianajo- ja lakiasiaintoimistoissa, opinnoissaan hän erikoistui vero-oikeuteen. Työ on tuonut eteen paljon osaamista lisäksi muilta oikeudenaloilta, kuten työoikeudesta, kaupallisista sopimuksista ja insolvenssioikeudesta. Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta Ruotsista ja Australiasta sekä suorittanut mm. Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto).

 

Valtteri Gundersby

 

Lue artikkelimme verotuksesta

Tulonhankkimisvähennys verovuodelle 2021 – Joko olet muistanut täyttää veroilmoituksen? Hyödynnä vähennykset, niin verotettavat ansiotulosi pienenevät.

Tulonhankkimisvähennys 2022

Tulonhankkimisvähennys 2022 Tulonhankkimismenot ovat menoja, jotka syntyvät työskentelystä ja ansiotulojen hankkimisesta. Tällaiset menot saa vähentää verotettavasta ansiotulosta tulonhankkimisvähennyksellä, jolloin ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää. Huhtikuun alussa viimeisetkin henkilöasiakkaat ovat saaneet esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon tai postitse

Lue lisää »
Kuva kryptovaluuttojen verotus 2022 -artikkelista. Kuvassa tietokoneen ruutu, jossa kryptopörssin suosituimmat kryptovaluutat listattuna, kärjessä Bitcoin, Ethereum ja Binance Coin.

Kryptovaluuttojen verotus 2022

Kryptovaluuttojen verotus 2022 Tiedätkö, mitkä kryptovaluuttojen vaihdot tai myynnit täytyy ilmoittaa verottajalle? Moni kryptoharrastaja on siinä käsityksessä, että verotusta tarvitsee miettiä vasta kun kryptoja vaihdetaan viralliseen valuuttaan. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä jokainen transaktio ja

Lue lisää »
BOWA Krypto verotus 2022. Vuotuiset veroilmoitukset ovat käsillä ja kryptojen ilmoittaminen kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa.

Kryptojen ilmoittaminen 2022

Kryptojen ilmoittaminen 2022 Veroilmoitusten raja touko­-kesäkuussa lähenee nopeasti. Oletko investoinut vuoden aikana Ethereumiin, tai onko nyt se vuosi, jolloin olet viimein päättänyt kotiuttaa Bitcoin-investoinnit? Kryptojen ilmoittaminen on tarkkaa puuhaa, sillä veropetossyytteitä on nostettu yllättävän matalalla

Lue lisää »
Lemmikin verotus on asia, joka monilta jää huomaamatta.

Lemmikkien kasvattamisen verotus

Lemmikin verotus ja sen säännöt pätevät sekä kissoihin ja koiriin että muihin lemmikkieläimiin. Vaikka artikkelimme havainnollistaa esimerkkien kautta lähinnä koirankasvatuksen verotusta, koskevat samat säännöt myös muita lemmikkieläimiä. Tiesitkö, että koiran tai muun lemmikin myynnistä saadut

Lue lisää »
Osakesäästötili on verotehokas tapa sijoittaa. Tilin sisällä tapahtuvista tapahtumista ei tule veroseuraamuksia ennen kuin tilin lopettaa tai ottaa rahat ulos tililtä.

Useamman osakesäästötilin verosanktiot helpottuIvat

Hallituksen esityksen (HE 213/2021 vp) mukaiset muutokset verotusmenettelylakiin ovat astuneet voimaan 1.1.2022. Uuden lain myötä verosanktiot helpottuvat kahden osakesäästötilin avanneille, mikäli toinen tili on jäänyt käyttämättömäksi. Vuonna 2020 mahdolliseksi tulleiden osakesäästötilien avaaminen on aiheuttanut yllättäviä

Lue lisää »
Kryptovaluuttojen pörssikurssit ailahtelevat voimakkaasti.

Kryptovaluutta – Sijoittaja tuomittu veropetoksesta

Tuomittu oli laiminlyönyt velvollisuutensa ilmoittaa Verohallinnolle vuonna 2013–2015 ansaitsemistaan osake- ja Bitcoin-tuloista. Menettely oli aiheuttanut verojen määräämisen 25.788,57 euroa liian matalaksi. Sijoittajan tapauksessa kyse oli osake- ja kryptovaluutta-kaupoista saatujen tulojen ilmoittamatta jättämisestä. Kyseessä on törkeä veropetos,

Lue lisää »

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Tarjouspyyntö

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.