fbpx

Verotukseen liittyvät palvelut

Optimaalisen verosuunnittelun avulla tiedät, kannattaako sinun nostaa palkkaa vai osinkoa sekä opit miten siirtää omaisuus lapsillesi mahdollisimman verotehokkaasti tuleville polville. Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä.

Paula on suorittanut kaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa kansainvälisestä verotuksesta – Suomessa kotimaisen OTM -tutkinnon ja Australiassa kansainvälisen LL.M tutkinnon. Kun käyt läpi verotuksen kysymyksiä Paulan kanssa, tiedät, missä voit säästää.

YRITYKSEN VEROSUUNNITTELU

Yritystoiminnassa verotusta kannattaa aina ajatella tehokkuuden näkökulmasta.  Yrityksen tavoitteena on tehdä voittoa ja siitä maksetaan veroja. Verosuunnittelun tarkoituksena ei ole välttää verojen maksamista, vaan optimoida yrityksen toimintoja niin, ettei veroa makseta esimerkiksi kahteen kertaan. 

Yrityskauppojen verotus

Yrityksen ostaessa tai myydessä liiketoimintojaan, verotus on aina yksi merkittävistä tekijöistä. Liiketoimintakauppa ja osakekauppa eroavat huomattavasti toisistaan, kun asiaa mietitään verotuksen näkökulmasta. Tiesitkö, että tuloverotuksessa vähennettävät yrityksen aiemmat tappiot saattavat sulaa, jos yrityksen omistajuus muuttuu? Kysy aina verojuristilta ennen kuin myyt yrityksesi!

Yrityksen kansainvälistyminen

Kansainväliset tilanteet ovat yleistyneet merkittävästi, minkä vuoksi yrityksillä on yhä enemmän kysymyksiä liittyen myös verotukseen muissa maissa. Oletko harkinnut yritystoimintasi laajentamista ulkomaille? Tiedätkö milloin kiinteä toimipaikka syntyy ja mitä siitä seuraa? Oletko lähettämässä yrityksesi työntekijän esimerkiksi väliaikaisesti ulkomaille töihin? Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä, me BOWA:lla autamme sinua suunnittelemaan yrityksesi kansainvälistymistä myös verotuksen näkökulmasta.

YKSITYISHENKILÖN VEROSUUNNITTELU

Voisiko vero- ja talousasioiden suunnittelusta olla hyötyä sinulle ja perheellesi? Yrityksen verosuunnittelun lisäksi on tärkeää suunnitella yrityksen omistajien verotusta. Yrittäjyyden kautta saadut pääomatulot osakeyhtiöstä verotetaan Suomessa kahdesti, ensin yrityksen tuloverotuksessa ja sen jälkeen osakkaan tuloverotuksessa. Tiedätkö, kuinka paljon sinun kannattaa nostaa yrityksestäsi ansiotuloa ja kuinka paljon pääomatuloa? 

Tuloverotuksen lisäksi verotus liittyy omaisuuserien siirtämiseen esimerkiksi lapsille tai muille lähiomaisille. Tiesithän, että saat lahjoittaa toiselle henkilölle verovapaasti vain 4999 euroa kolmessa vuodessa?

Verotuksen optimointi voi liittyä esim.:

  • yksityishenkilöiden tuloveroihin
  • perintöihin
  • lahjoihin
  • varallisuuden siirtämiseen Suomessa ja/tai ulkomailla

Asiantuntijamme veroissa

Opinnoissaan sekä Suomessa että Melbournessa Paula on erikoistunut nimenomaan vero-oikeuteen.  Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta niin Ruotsista kuin Australiastakin. Paula innostuu erityisesti kansainvälisistä verotuskysymyksistä, mutta auttaa mielellään niin yksityishenkilöitä verotukseen liittyvissä kysymyksissä myös Suomen sisällä.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto). Paula on lisäksi suorittanut Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

 

Lue artikkelimme verotuksesta:

Osakesäästötili

Useamman osakesäästötilin verosanktiot helpottuIvat

Hallituksen esityksen (HE 213/2021 vp) mukaiset muutokset verotusmenettelylakiin ovat astuneet voimaan 1.1.2022. Uuden lain myötä verosanktiot helpottuvat kahden osakesäästötilin avanneille, mikäli toinen tili on jäänyt käyttämättömäksi. Vuonna 2020 mahdolliseksi tulleiden osakesäästötilien avaaminen on aiheuttanut yllättäviä

Lue lisää »
Kryptovaluutta

Kryptovaluutta – Sijoittaja tuomittu veropetoksesta

Tuomittu oli laiminlyönyt velvollisuutensa ilmoittaa Verohallinnolle vuonna 2013–2015 ansaitsemistaan osake- ja Bitcoin-tuloista. Menettely oli aiheuttanut verojen määräämisen 25.788,57 euroa liian matalaksi. Sijoittajan tapauksessa kyse oli osake- ja kryptovaluutta-kaupoista saatujen tulojen ilmoittamatta jättämisestä. Kyseessä on törkeä veropetos,

Lue lisää »
Substanssivaatimus holdingyhtiössä on kriteeristö, joka määrittelee verosuunnittelujärjestelyn hyväksyttävyyden.

Substanssivaatimus holdingyhtiössä

Holdingyhtiö ja Substanssivaatimus Holdingyhtiöitä käytetään usein yritysryhmissä verosuunnittelun välineenä, jonka avulla yritysryhmä pyrkii optimoimaan veron maksuvelvoitteet tietyissä asuinvaltioissa. Jos haluat perehtyä holdingyhtiön perusteisiin, lue artikkelimme aiheesta. Järjestelyiden hyväksyttävyys voi tulla tarkasteltavaksi veronkiertoa koskevissa tilanteissa. Järjestelyiden

Lue lisää »
Yhtiöittäminen

Asuntosijoittamisen yhtiöittäminen

Asuntosijoittamisen Yhtiöittäminen ja perusteet Asuntosijoittamisen yhtiöittäminen eli osakeyhtiön perustaminen ja sitä kautta sijoitustoiminnan harjoittaminen on yleistyvä tapa harjoittaa asuntosijoittamista. Lähtökohtaisesti osakeyhtiön kautta sijoittaminen on järkevää asuntosijoitustoiminnan laajentuessa. Osakeyhtiön perustaminen vain muutaman asunnon takia ei tarjoa verotuksellista

Lue lisää »

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.