fbpx

Verotukseen liittyvät palvelut

Optimaalisen verosuunnittelun avulla tiedät, kannattaako sinun nostaa palkkaa vai osinkoa sekä opit miten siirtää omaisuus lapsillesi mahdollisimman verotehokkaasti tuleville polville. Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä.

Paula on suorittanut kaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa kansainvälisestä verotuksesta – Suomessa kotimaisen OTM -tutkinnon ja Australiassa kansainvälisen LL.M tutkinnon. Kun käyt läpi verotuksen kysymyksiä Paulan kanssa, tiedät, missä voit säästää.

YRITYKSEN VEROSUUNNITTELU

Yritystoiminnassa verotusta kannattaa aina ajatella tehokkuuden näkökulmasta.  Yrityksen tavoitteena on tehdä voittoa ja siitä maksetaan veroja. Verosuunnittelun tarkoituksena ei ole välttää verojen maksamista, vaan optimoida yrityksen toimintoja niin, ettei veroa makseta esimerkiksi kahteen kertaan. 

Yrityskauppojen verotus

Yrityksen ostaessa tai myydessä liiketoimintojaan, verotus on aina yksi merkittävistä tekijöistä. Liiketoimintakauppa ja osakekauppa eroavat huomattavasti toisistaan, kun asiaa mietitään verotuksen näkökulmasta. Tiesitkö, että tuloverotuksessa vähennettävät yrityksen aiemmat tappiot saattavat sulaa, jos yrityksen omistajuus muuttuu? Kysy aina verojuristilta ennen kuin myyt yrityksesi!

Yrityksen kansainvälistyminen

Kansainväliset tilanteet ovat yleistyneet merkittävästi, minkä vuoksi yrityksillä on yhä enemmän kysymyksiä liittyen myös verotukseen muissa maissa. Oletko harkinnut yritystoimintasi laajentamista ulkomaille? Tiedätkö milloin kiinteä toimipaikka syntyy ja mitä siitä seuraa? Oletko lähettämässä yrityksesi työntekijän esimerkiksi väliaikaisesti ulkomaille töihin? Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä, me BOWA:lla autamme sinua suunnittelemaan yrityksesi kansainvälistymistä myös verotuksen näkökulmasta.

YKSITYISHENKILÖN VEROSUUNNITTELU

Voisiko vero- ja talousasioiden suunnittelusta olla hyötyä sinulle ja perheellesi? Yrityksen verosuunnittelun lisäksi on tärkeää suunnitella yrityksen omistajien verotusta. Yrittäjyyden kautta saadut pääomatulot osakeyhtiöstä verotetaan Suomessa kahdesti, ensin yrityksen tuloverotuksessa ja sen jälkeen osakkaan tuloverotuksessa. Tiedätkö, kuinka paljon sinun kannattaa nostaa yrityksestäsi ansiotuloa ja kuinka paljon pääomatuloa? 

Tuloverotuksen lisäksi verotus liittyy omaisuuserien siirtämiseen esimerkiksi lapsille tai muille lähiomaisille. Tiesithän, että saat lahjoittaa toiselle henkilölle verovapaasti vain 4999 euroa kolmessa vuodessa?

Verotuksen optimointi voi liittyä esim.:

  • yksityishenkilöiden tuloveroihin
  • perintöihin
  • lahjoihin
  • varallisuuden siirtämiseen Suomessa ja/tai ulkomailla

Asiantuntijamme veroissa

Opinnoissaan sekä Suomessa että Melbournessa Paula on erikoistunut nimenomaan vero-oikeuteen.  Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta niin Ruotsista kuin Australiastakin. Paula innostuu erityisesti kansainvälisistä verotuskysymyksistä, mutta auttaa mielellään niin yksityishenkilöitä verotukseen liittyvissä kysymyksissä myös Suomen sisällä.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto). Paula on lisäksi suorittanut Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

 

Lue artikkelimme verotuksesta:

Veroilmoitus 2021 – Tulonhankkimisvähennys

verovähennykset 2020 Huhtikuun alussa viimeisetkin henkilöasiakkaat saavat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon tarkistettavaksi. Esitäytetty veroilmoitus kannattaa tarkistaa, ja lisätä veroilmoitukseen mahdolliset vähennykset, joihin moni on oikeutettu. Erityisesti etätyöhön liittyvät vähennykset tulevat vuoden 2020 veroilmoituksessa ajankohtaiseksi, kun koronapandemian

Lue lisää »
BOWA Sijoittajan verotus

Sijoittajan muistilista verotukseen

Kirjoitimme aiemmin virtuaalivaluuttojen verokohtelusta. Lue artikkeli täältä. Aiemmin olemme käsittelleet yrityksen verotukseen liittyviä asioita. Tällä kertaa syvennytään yksityissijoittajalle merkittävimpiin verotekijöihin. Sijoittajan verotus Ansiotulojen lisäksi jokaisen sijoittajan kannattaa muistaa tarkastella myös pääomatulojensa verotusta. Tähän artikkeliin on

Lue lisää »
Virtuaalivaluutan verotus

Virtuaalivaluutan verotus henkilökohtaisena tulona

Kun mainitaan sana virtuaalivaluutta, monella tulee ensimmäisenä mieleen Bitcoin. Virtuaalivaluuttoja on kuitenkin lukematon määrä, joista kaksi vaihdetuinta ovat Bitcoinin jälkeen Ethereum ja XRP. Verohallinnon viimeisin virtuaalivaluuttoja koskeva verotusohje (VH/5083/00.01.00/2019) on annettu tammikuussa 2020. Verotusohjeessa on

Lue lisää »

Työntekijöille suunnatun osakeannin verotus helpottuu

HE 73/2020 voimaan muutettuna Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle esityksen (HE 73/2020 vp), jonka oli tarkoitus tulla voimaan 1.7.2020 mutta sen voimaansaattaminen viivästyi. Eduskunta siirsi käsittelyä syyskaudelle ja esitys hyväksyttiin valiokuntakierroksen jälkeen muutettuna 4.12.2020. (EV 181/2020 vp)

Lue lisää »
Veroille maksuaikaa

Maksuaikaa veroille

Verohallinto myöntää Koronatilanteen vuoksi Maksujärjestelyjä Verohallinto myöntää nyt helposti maksuaikaa veroille! Verohallinto on 25.3.2020 lukien luvannut myöntää koronakriisin vuoksi maksujärjestelyitä kaikkien verojen maksamiselle. Hakemus tulee tehdä omavero.fi -palvelussa. Hakemuksella pyydetään maksujärjestelyä ja hakemukselle ilmoitetaan ainoastaan

Lue lisää »

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.