fbpx

Verotukseen liittyvät palvelut

Optimaalisen verosuunnittelun avulla tiedät, kannattaako sinun nostaa palkkaa vai osinkoa sekä opit miten siirtää omaisuus lapsillesi mahdollisimman verotehokkaasti tuleville polville. Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä.

Paula on suorittanut kaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa kansainvälisestä verotuksesta – Suomessa kotimaisen OTM -tutkinnon ja Australiassa kansainvälisen LL.M tutkinnon. Kun käyt läpi verotuksen kysymyksiä Paulan kanssa, tiedät, missä voit säästää.

YRITYKSEN VEROSUUNNITTELU

Yritystoiminnassa verotusta kannattaa aina ajatella tehokkuuden näkökulmasta.  Yrityksen tavoitteena on tehdä voittoa ja siitä maksetaan veroja. Verosuunnittelun tarkoituksena ei ole välttää verojen maksamista, vaan optimoida yrityksen toimintoja niin, ettei veroa makseta esimerkiksi kahteen kertaan. 

Yrityskauppojen verotus

Yrityksen ostaessa tai myydessä liiketoimintojaan, verotus on aina yksi merkittävistä tekijöistä. Liiketoimintakauppa ja osakekauppa eroavat huomattavasti toisistaan, kun asiaa mietitään verotuksen näkökulmasta. Tiesitkö, että tuloverotuksessa vähennettävät yrityksen aiemmat tappiot saattavat sulaa, jos yrityksen omistajuus muuttuu? Kysy aina verojuristilta ennen kuin myyt yrityksesi!

Yrityksen kansainvälistyminen

Kansainväliset tilanteet ovat yleistyneet merkittävästi, minkä vuoksi yrityksillä on yhä enemmän kysymyksiä liittyen myös verotukseen muissa maissa. Oletko harkinnut yritystoimintasi laajentamista ulkomaille? Tiedätkö milloin kiinteä toimipaikka syntyy ja mitä siitä seuraa? Oletko lähettämässä yrityksesi työntekijän esimerkiksi väliaikaisesti ulkomaille töihin? Sijoittautuminen toiseen maahan tuo useita verotuksellisia kysymyksiä, me BOWA:lla autamme sinua suunnittelemaan yrityksesi kansainvälistymistä myös verotuksen näkökulmasta.

YKSITYISHENKILÖN VEROSUUNNITTELU

Voisiko vero- ja talousasioiden suunnittelusta olla hyötyä sinulle ja perheellesi? Yrityksen verosuunnittelun lisäksi on tärkeää suunnitella yrityksen omistajien verotusta. Yrittäjyyden kautta saadut pääomatulot osakeyhtiöstä verotetaan Suomessa kahdesti, ensin yrityksen tuloverotuksessa ja sen jälkeen osakkaan tuloverotuksessa. Tiedätkö, kuinka paljon sinun kannattaa nostaa yrityksestäsi ansiotuloa ja kuinka paljon pääomatuloa? 

Tuloverotuksen lisäksi verotus liittyy omaisuuserien siirtämiseen esimerkiksi lapsille tai muille lähiomaisille. Tiesithän, että saat lahjoittaa toiselle henkilölle verovapaasti vain 4999 euroa kolmessa vuodessa?

Verotuksen optimointi voi liittyä esim.:

  • yksityishenkilöiden tuloveroihin
  • perintöihin
  • lahjoihin
  • varallisuuden siirtämiseen Suomessa ja/tai ulkomailla

Asiantuntijamme veroissa

Opinnoissaan sekä Suomessa että Melbournessa Paula on erikoistunut nimenomaan vero-oikeuteen.  Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta niin Ruotsista kuin Australiastakin. Paula innostuu erityisesti kansainvälisistä verotuskysymyksistä, mutta auttaa mielellään niin yksityishenkilöitä verotukseen liittyvissä kysymyksissä myös Suomen sisällä.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto). Paula on lisäksi suorittanut Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

 

Lue artikkelimme verotuksesta:

Osinkoverotus kannattaa ottaa huomioon yhtiön vero-optimoinnin suunnittelussa..

Osinkoverotus listaamattomasta yhtiössä

ListaamattOMAN yhtiöN osinkoverotus Listaamattomalla yhtiöllä tarkoitetaan nimensä mukaan yhtiötä, jota ei ole listattu pörssiin. Useimmat yhtiöt ovat yleensä listaamattomia – etenkin pienet yhtiöt. Listaamattomasta yhtiöstä saatu osinko verotetaan osittain pääomatulona tai ansiotulona. Osa osingosta on

Lue lisää »
Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus

Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus

Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus tarkoittaa yleensä maa-alueen, rakennuksen, huoneiston tai rakennuksen osan vuokraamista joko arvonlisäverolliseen tai -verottomaan käyttöön. Hakeutujalla tarkoitetaan kiinteistön käyttöoikeuden luovuttajaa, joka hakeutuu arvonlisäverovelvolliseksi tästä toiminnasta. Kiinteistön käyttöoikeuden luovuttaminen on pääsääntöisesti

Lue lisää »
BOWA virtuaalivaluuttojen ilmoittaminen

Virtuaalivaluuttojen ilmoittaminen

Virtuaalivaluuttojen verotusperiaatteet ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi oikeudenmukaisempaan ja yksinkertaisempaan suuntaan. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun KHO 2019:42 jälkeen siirryttiin virtuaalivaluuttojen luovutuksiin soveltamaan luovutusvoittoverotuksen säännöksiä. Bitcoin lienee virtuaalivaluutoista tunnetuin, mutta nykyään vaihdossa on myös useita muitakin virtuaalivaluuttoja,

Lue lisää »

Luontoisetujen verotusarvot 2021

Saatko työnantajaltasi ateriaedun, autoedun tai kilometrikorvauksia? Moni palkansaaja saa työnantajan tarjoamia luontoisetuja, joiden arvo saattaa vuosittaisessa verotuksessa muuttua. Työntekijälle annetut edut käsitellään henkilökohtaisessa verotuksessa aina kyseisen verovuoden osalta. Voimassa olevat verotusarvot voi tarkistaa verottajan sivuilta.

Lue lisää »
arvonlisävero

Arvonlisäveron erityisjärjestelmä laajenee

one stop shop – järjestelmä arvonlisäveron ilmoittamiseen ja maksamiseen Heinäkuussa 2021 kansainvälinen arvonlisäveron erityisjärjestelmä laajenee nykyisestä Mini One Stop Shopista laajempaan One Stop Shopiin. Laajennuksen myötä järjestelmässä voi ilmoittaa ja maksaa arvonlisäverot kaikesta kuluttajille kohdistettujen

Lue lisää »

Veroilmoitus 2021 – Tulonhankkimisvähennys

verovähennykset 2020 Huhtikuun alussa viimeisetkin henkilöasiakkaat saavat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon tarkistettavaksi. Esitäytetty veroilmoitus kannattaa tarkistaa, ja lisätä veroilmoitukseen mahdolliset vähennykset, joihin moni on oikeutettu. Erityisesti etätyöhön liittyvät vähennykset tulevat vuoden 2020 veroilmoituksessa ajankohtaiseksi, kun koronapandemian

Lue lisää »

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.