fbpx

Verosuunnittelu

Verosuunnittelu vähentää verojen vaikutuksia eri tilanteissa. Se minimoi verovaikutukset lain asettamissa rajoissa. Anna BOWA:n ammattilaisten hoitaa veroasiasi kuntoon.

BOWA logo valkoinen

Verosuunnittelu sisältää vaikeita kysymyksiä ja paljon vastuuta, minkä takia sitä ei kannata hoitaa itse. Verolainsäädäntö muuttuu nopeasti, ja verotuksen erityistilanteet ovat jopa juristeille usein ainutlaatuisia. Tee-se-itse -asenne veroasioissa voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa rikosepäilyyn.

Olemme neuvoneet asiakkaitamme verotukseen liittyvissä kysymyksissä sekä kansainvälisesti että Suomessa esimerkiksi yritysjärjestelyihin liittyvissä veroasioissa, veropetoksissa, kryptovaluutoissa ja ulkomaanasioissa. Olemme menestyksekkäästi edustaneet asiakkaita ylemmissä tuomioistuimissa ja siellä korkeimmassa hallinto-oikeudessa asti.

Verosuunnittelun tärkeitä aiheita

Yrityksen verosuunnittelu

Yritystoiminnan verotus on tehokkuuskysymys.  Yrityksen tavoitteena on usein maksimoida voitot, mihin sisältyy verojen optimointi. Verosuunnittelun tarkoituksena ei ole välttää tai kiertää verojen maksamista, vaan optimoida yrityksen toimintoja mahdollisimman paljon.

Verosuunnittelu on lähes pakollista yrityksen laajentuessa ulkomaille kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi. Jos olet miettinyt laajentumista, kannattaa asiasta keskustella Paulan kanssa.

Yksityishenkilön verosuunnittelU

Yrityksen omistajien verotus on yhtä tärkeää kuin yrityksen verotus. Yrittäjyyden pääomatulot verotetaan osakeyhtiöstä kahdesti yrityksen tuloverotuksessa ja sitten osakkaan tuloverotuksessa. Tiedätkö, kuinka paljon kannattaa nostaa pääomatulona ja kuinka paljon palkkana?

Verotuksen optimointi voi liittyä myös esimerkiksi yksityishenkilöiden tuloveroihin, perintöihin, läheisille ja lapsille annettaviin lahjoihin ja varallisuuden siirtämiseen Suomessa sekä ulkomailla.

Yrityskauppojen verotus

Liiketoimintoja ostaessa tai myydessä verotuksella on suuri vaikutus: Esimerkiksi liiketoimintakauppa ja osakekauppa eroavat paljon toisistaan verotuksen näkökulmasta. 

Tuloverotuksessa vähennettävät yrityksen aiemmat tappiot saattavat sulaa, jos yrityksen omistajuus muuttuu. Kysy aina verojuristilta ennen kuin myyt yrityksesi!

Yrityksen kansainvälistyminen

Oletko harkinnut yritystoimintasi laajentamista ulkomaille? Tiedätkö, milloin kiinteä toimipaikka syntyy ja mitä siitä seuraa? Oletko lähettämässä yrityksesi työntekijän väliaikaisesti ulkomaille töihin? 

Sijoittautuminen ulkomaille luo useita verotuksellisia kysymyksiä, ja me BOWA:lla autamme suunnittelemaan yrityksesi kansainvälistymistä myös verotuksen näkökulmasta.

Usein kysyttyä Verosuunnittelusta

Verosuunnittelu ei ole sama asia kuin Veronkierto.

Veronkierto on laitonta verojen välttelyä, jolla pyritään verojen välttelemiseen ja kiertämiseen kaikin keinoin, esimerkiksi rajat ylittävillä selkeästi laittomilla järjestelyillä. Verosuunnittelu tarkoittaa verojen minimoimista lain asettamien sääntöjen ja rajoitusten mukaisesti. Verosuunnittelu on sallittua ja jopa perusoikeuksien mukaista, sillä jokaisella on perustuslain omaisuuden suojan nojalla oikeus suojella omaisuuttaan.

Esimerkiksi globaalien yritysten toiminnassa verosuunnittelua käytetään kaksinkertaisen verotuksen minimoimiseen, ja yksityishenkilöt hyödyntävät sitä suunnitellessaan perintöasioita tai siirtäessään arvokasta omaisuutta perheenjäseneltä toiselle.

Tiesitkö esimerkiksi, että alle 20 000 euron osuus perinnöstä on täysin verovapaata? Jos annat perillisellesi 20 000 euroa 19 999 euron sijaan, ensimmäisestä summasta on maksettava 100 euroa veroa, eli säästät rahaa antamalla sitä vähemmän.

Verosuunnittelun kannattavuudelle ei ole kiinteää hintarajaa, koska kaikki tapaukset ovat erilaisia.

Verosuunnittelu ei todennäköisesti ole kannattavaa, kun rahallinen intressi on vain kolminumeroinen, koska veroneuvonnan hinta alkaa usein muutamasta sadasta eurosta tunnilta. Tilanteet ovat kuitenkin yksittäistapauksia, ja tuomioistuimen ratkaisukäytännössä esimerkiksi veropetossyytteisiin on päädytty jo noin 2 000 € vältettyjen verojen johdosta.

Mietitkö, kannattaisiko veroasiaasi näyttää juristille? Varaa meiltä maksuton 30 minuutin aloitustapaaminen alta, niin kartoitamme veroneuvonnan kannattavuuden tilanteessasi.

Kansainvälisessä eli rajat ylittävässä verosuunnittelussa optimoidaan verotusta, kun esimerkiksi yhtiö tai yksityishenkilö toimii useassa maassa. Näissä tilanteissa jokaisella valtiolla on intressi verottaa maassaan toimivaa tahoa kaikista tuloistaan, joten verosuunnittelulla voidaan välttää muun muassa kaksinkertainen verotus.

 

Aggressiivisella verosuunnittelulla tarkoitetaan verosuunnittelua, jolla pyritään hyödyntämään verolainsäädännössä olevia poikkeuksia, ”porsaanreikiä” tai muita erityistilanteita tai sääntelemättömiä keinoja. Tällöin operoidaan verolainsäädännön harmaalla alueella, jossa toimet eivät sinänsä ole kiellettyjä, mutta eivät myöskään välttämättä sallittuja.

Epäselvissä tilanteissa pätevä verojuristi tietää konsultoida keskusverolautakuntaa ja pyytää ennakkoratkaisua asiakkaan verotukseen, jotta ratkaisu olisi aina lainmukainen.

Asiantuntijamme Verotuksessa

Paula Bock

Yrittäjähenkinen Paula on edustanut asiakkaitaan ylemmissä tuomioistuimissa ja siellä korkeimmassa hallinto-oikeudessa asti. Hän on tottunut olemaan helposti tavoitettavissa ja auttamaan asiakkaita vero- ja lakiasioissa. Paula hoitaa asiakkaan asiat nopeasti ja huolellisesti, mutta ennen kaikkea virheettömästi. Vapaalla Paulan löytää usein purjehtimasta tai ratsastamasta.

Paulalla on monen vuoden kokemus työstä asianajo- ja lakiasiaintoimistoissa, opinnoissaan hän erikoistui vero-oikeuteen. Työ on tuonut eteen paljon osaamista lisäksi muilta oikeudenaloilta, kuten työoikeudesta, kaupallisista sopimuksista ja insolvenssioikeudesta. Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta Ruotsista ja Australiasta sekä suorittanut mm. Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Koulutukseltaan Paula on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto).

 

Valtteri Gundersby

 

Lue artikkelimme verotuksesta

Yrityskaupan verotus

Yrityskaupan verotus

Yrityskaupassa tavoitteena on siirtää yrityksen tai sen liiketoiminnan omistus uudelle omistajalle. Tavanomaisesti se tapahtuu esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen tai sulautumisen yhteydessä. Verotukseen erikoistuneet juristimme auttavat sinua ja yritystäsi ammattitaidolla.  Osakeyhtiömuodossa harjoitettavan liiketoiminnan yrityskauppa voidaan toteuttaa eri tavoin;

Lue lisää »

Matkakuluvähennys vuonna 2022

Matkakuluvähennyksellä tarkoitetaan verovähennystä, jonka saa kodin ja työpaikan välisten matkojen kustannuksiin sen mukaisesti, mitä kulkuneuvoa on edullisinta käyttää. Tässä artikkelissa kerromme yksinkertaisin esimerkein, miten matkakuluvähennys toimii käytännössä ja miten sitä voi hyödyntää. Vuonna 2022 matkakuluvähennyksiä

Lue lisää »
Tulonhankkimisvähennys verovuodelle 2021 – Joko olet muistanut täyttää veroilmoituksen? Hyödynnä vähennykset, niin verotettavat ansiotulosi pienenevät.

Tulonhankkimisvähennys 2022

Tulonhankkimisvähennys 2022 Tulonhankkimismenot ovat menoja, jotka syntyvät työskentelystä ja ansiotulojen hankkimisesta. Tällaiset menot saa vähentää verotettavasta ansiotulosta tulonhankkimisvähennyksellä, jolloin ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää. Huhtikuun alussa viimeisetkin henkilöasiakkaat ovat saaneet esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon tai postitse

Lue lisää »
Kuva kryptovaluuttojen verotus 2022 -artikkelista. Kuvassa tietokoneen ruutu, jossa kryptopörssin suosituimmat kryptovaluutat listattuna, kärjessä Bitcoin, Ethereum ja Binance Coin.

Kryptovaluuttojen verotus 2022

Kryptovaluuttojen verotus 2022 Tiedätkö, mitkä kryptovaluuttojen vaihdot tai myynnit täytyy ilmoittaa verottajalle? Moni kryptoharrastaja on siinä käsityksessä, että verotusta tarvitsee miettiä vasta kun kryptoja vaihdetaan viralliseen valuuttaan. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä jokainen transaktio ja

Lue lisää »
BOWA Krypto verotus 2022. Vuotuiset veroilmoitukset ovat käsillä ja kryptojen ilmoittaminen kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa.

Kryptojen ilmoittaminen 2022

Kryptojen ilmoittaminen 2022 Veroilmoitusten raja touko­-kesäkuussa lähenee nopeasti. Oletko investoinut vuoden aikana Ethereumiin, tai onko nyt se vuosi, jolloin olet viimein päättänyt kotiuttaa Bitcoin-investoinnit? Kryptojen ilmoittaminen on tarkkaa puuhaa, sillä veropetossyytteitä on nostettu yllättävän matalalla

Lue lisää »

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Tarjouspyyntö

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.