fbpx

Uusi suora kustannustuki

Hallitus kertoi torstaiaamuna uudesta yritystuesta tiedotustilaisuudessaan. Kyseinen tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen takia. Uuden, suoran yritystuen myöntää valtionkonttori.

Olemme aiemmin kirjoittaneet koronatuista ja niiden hakemisesta. Aiemmin tukea on voinut hakea yrityksen koosta riippuen Business Finlandilta, ELY-keskusksilta tai kunnilta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan uusi tuki tulee olemaan vähintään 2000 euroa ja enintään 200 000 euroa.

Tuen tarkoituksena on estää konkurssiaalto ja välttää lomautusten muuttuminen irtisanomisiksi. Se tulee olemaan toimialariippumatonta suoraa tukea, jolla varmistetaan yrityksen toiminta lyhyellä aikavälillä. 

Tuki on tarkoitettu vaikeasti sovitettaviin kustannuksiin, kuten palkkamenoihin ja vuokriin. Yritykset voivat saada uutta kustannustukea kahdelta kuukaudelta.

Tuen myöntää valtiokonttori, joka tulee tiedottamaan tuen hakemisesta lähiaikoina. Hallituksen tiedotteen mukaan kyseessä olevaa kustannustukea voi hakea, vaikka yritys olisi saanut muita tukia. Muut suorat tuet kuitenkin vähennetään kustannustuesta. Ravintola-alan tuki ja kuntien myöntämä tuki yksinyrittäjälle vähennetään täysmääräisesti, mutta Business Finlandin ja ELY-keskusten myöntämät kehittämistuet otetaan huomioon 70-prosenttisesti.

Vielä ei ole selvää, kuinka paljon yrityksen liikevaihdon tulee pudota, jotta yritys on oikeutettu tukeen. Luultavasti liikevaihdon on pitänyt supistua vähintään 25-30 prosenttia.

Lintilän mukaan uusi tukimallia koskeva lainsäädäntö voisi astua voimaan jo kuun vaihteessa.

Hallituksen tarkoituksena on, että tuen hakemisesta tulisi mahdollisimman helppoa ja sen myöntämisestä hallinnollisesti kevyttä.

Tarvitsetko apua tukiruljanssissa? Me autamme!

Koronakevät on tuonut yrittäjille suuria haasteita. Vaikka valtio on tarjonnut eri tukimalleja yrittäjille, voi hakumenettely tuntua hankalta. Me voimme auttaa oikean tukimallin valitsemisessa ja hakemusten täyttämisessä. Mukaan saat asiantuntevan lakipalvelun ja talousosaamisen. Ota yhteyttä!

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.