fbpx

Sulkemiskorvaus tartuntatautilain nojalla suljetuille yrityksille

MIKÄ ON SULKEMISKORVAUS?

Sulkemiskorvaus on tarkoitettu yrityksille, jotka joutuivat sulkemaan tilansa koronaviruksen aikana kokonaan lain nojalla tai viranomaisen päätöksen vuoksi. Korvausta haetaan Valtiokonttorista. Tukea voivat hakea ravitsemisliikkeet, sekä liikuntapaikat, jotka määrättiin suljettaviksi. Sulkemiskorvaus ei ole samaa tukea kuin kustannustuki, josta kirjoitimme aiemmin. Lue artikkelista tärkeimmät ohjeet sulkemiskorvaukseen liittyen!

Mitä edellytyksiä tuen hakemiselle on?

  • Toimitilat on suljettu kokonaan valtioneuvoston asetuksella tai aluehallintoviraston päätöksellä perustuen tartuntatautilain 58 g pykälään.
  • Yrityksen tulee olla mikro- tai pk-yritys, joka työllistää alle 50 työntekijää
  • Yrityksellä on Y-tunnus

mitä esteitä korvauksen myöntämiselle on ?

  • Vapaaehtoinen tilojen sulkeminen ei oikeuta korvaukseen
  • Rajoitettu asiakasmäärä, jos toimitilat ovat saaneet olla auki

Sulkemiskorvauksen perusteena on yrityksen kulut helmikuun 2021 aikana. Myös suljetun liiketoiminnan laajuus vaikuttaa. Yritys saattaa olla oikeutettu tukeen, vaikka vain osa liiketoiminnasta olisi suljettu. Esimerkiksi ravintolat, jotka eivät saaneet ottaa asiakkaita ravintolaan syömään, mutta saivat myydä annoksia mukaan otettavaksi. Tällöin korvausta voidaan hakea suljetun liiketoiminnan osalta.  Korvauksella katetaan yrityksen palkkakuluja ja muita joustamattomia kuluja.

Sulkemiskorvauksen haku aukesi 12.5 Valtiokonttorin sähköisessä hakupalvelussa täällä! Muista tehdä hakemus huolella, jotta tuki voidaan myöntää. BOWA:n asiantuntijat voivat auttaa sinua hakemuksen täyttämisessä ja korvattavien kulujen selvittämisessä! 

Kaipaatko apua hakemuksen tekemiseen? Ota yhteyttä, niin autamme sinua tuen hakemisessa!

Asiantuntijamme rahoituksessa

Yrittäjänä Matti tietää, miten paljon ajallaan tuleva, oikeanlainen tuki merkitsee asiakkaalle. Hän on mielellään mukana asiakkaan ongelmien ratkaisemisessa. Vapaalla Matti harrastaa mm. brasilialaista jujutsua ja NO-GI-lukkopainia.

Matti on erityisesti startupeihin perehtynyt lain ja talouden monialainen osaaja. Hän on toiminut jo vuosien ajan sekä yrittäjänä että työntekijänä erilaisissa yrityksissä, ollut neuvonantajana niin laki- kuin talousasioissakin. Matti taitaa erityisesti yhtiöoikeuden, joukkorahoituksen, muut rahoitusasiat ja yrityskaupat.

Matti toimii Suomessa syksyllä 2020 toimintansa aloittaneen joukkorahoitusyhtiö EstateGuru Finland Oy:n maajohtajana.

Koulutukseltaan Matti on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) ja ekonomi, KTM (Hanken Svenska handelshögskolan).

Kysy lisää lakimiehiltämme:

Paula Bock

Managing Partner

Matti Vansén

Co-Founder

BOWA:n osakas ja juristi Matias Isotalo

Matias Isotalo

Partner

Valtteri Gundersby

Valtteri Gundersby

Legal Counsel

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.