fbpx

Miksi laatia osakassopimus?

Useamman osakkaan yrityksessä osakassopimus on yrityksen tärkein sopimus. Huolellisesti laaditulla osakassopimuksella vältetään riitatilanteet osakkaiden välillä. Osakassopimuksessa sovitaan niistä pelisäännöistä, joilla osakkeenomistajat toimivat yrityksen hyväksi yhdessä. Osakassopimuksella on tärkeä sopia myös mahdollisista sopimusrikkomuksista sekä niiden ratkaisusta.

Jos yritykselläsi ei vielä ole osakassopimusta, pyydä tarjous sellaisen laatimisesta BOWA:n ammattilaisilta tai testaa osakassopimuslaskurillamme, mitä osakassopimus maksaa?

Lue lisää Osakassopimuksista

Osakassopimus - yhteisymmärryksen tarkka kirjaaminen säästää myöhemmiltä riidoilta.

Mikä ihmeen osakassopimus?

MIKÄ ON OSAKASSOPIMUS? Osakassopimus on erittäin tärkeä, osakkaiden oikeuksia ja velvollisuuksia käsittelevä dokumentti. Pureudumme tässä artikkelisarjassa osakassopimuksiin erityisesti pienyritysten näkökulmasta. Silloin, kun yrityksessä on enemmän kuin yksi osakkeenomistaja, on tärkeää sopia pelisäännöistä yhteisesti – ja

Lue lisää »
Osakassopimuksen sisältö

Osakassopimuksen sisältö

Mitä osakassopimukseen kirjoitetaan? Aiemmassa tekstissä Matti esitteli osakassopimuksen ja kävi läpi syitä, miksi sopimus kannattaisi laatia aina useamman omistajan yhtiöissä. Tässä artikkelissa listataan esimerkkejä osakassopimuksen tavanomaisesta sisällöstä. Pähkinänkuoressa osakassopimuksen sisältö koostuu osapuolien vastuista ja velvollisuuksista, joiden tavoite

Lue lisää »
Ilmainen osakassopimuspoihja

Kannattaako ottaa ilmainen osakassopimuspohja netistä?

Älä koskaan käytä ilmaista osakassopimuspohjaa Osakassopimusta laatiessa on erityisen tärkeää ottaa huomioon yrityksen päämäärä, osakkaiden intressit, osakkaiden asemat sekä monet muut yksilölliset asiat, joita ei huomioida netin ilmaisissa pohjissa. Ilmainen osakassopimus voi olla houkutteleva, mutta

Lue lisää »
Mitä osakassopimus maksaa?

Mitä osakassopimus maksaa?

Osakassopimus BOWA:lta alkaen 1990,00 € + ALV Hintaan vaikuttaa kuitenkin osakassopimuksen laajuus ja siihen kirjattavat seikat. Osakassopimus voi sisältää esimerkiksi: Osakkeiden luovutusehdot Osakkaiden työskentelyvelvoitteet Osakkeiden hinnasta luovutustilanteet Osakkaiden kilpailu- ja rekrytointikiellot Sopimusrikkomukset & sopimussakot Hallituksen

Lue lisää »
Lunastusoikeus

KKO2020:34 – ennakkoratkaisu koskien lunastusoikeutta

Korkein oikeus on antanut 12.5.2020 ennakkoratkaisun KKO:2020:34 liittyen osakassopimusten lunastuslausekkeisiin. Lunastusoikeus ilmenee sopimuksissa lunastuslausekkeiden kautta. Osakeyhtiölain 5 luvun 29 §:n 2 momentin ja mukaan suunnattu osakeanti eli yhtiön osakkeiden luovuttaminen suunnatusti jollekin taholle edellyttää osakkeenomistajien suostumusta.

Lue lisää »

SOPIMATTA JÄTTÄMISEN KOVA HINTA

Kokemuksemme mukaan juridisoitunut riita maksaa 20 – 40 kertaa hyvin tehdyn sopimuksen verran ja yksittäinenkin riita saattaa lamauttaa yritystoiminnan kokonaisuudessaan. Tästä syystä osakassopimuksen kustannus on edullinen hinta menetetyistä ystävyyssuhteista, puhumattakaan rahallisesta menetyksestä.

MILLOIN OSAKASSOPIMUS LAADITAAN?

Osakassopimus on helpointa laatia joko yritystä perustettaessa tai pian sen jälkeen. Mikäli olette ajatelleet ottaa yritykseen ulkopuolisia sijoittajia tai sitouttaa työntekijöitä osakkein tai optioin, on osakassopimuksen laatiminen enemmän kuin suotavaa. 

Osakassopimuksella lisäarvoa

Osakassopimuksen olemassaolo tekee yrityksestä huomattavasti houkuttelevamman ja turvallisemman sijoituskohteen sijoittajille. Monet ulkopuoliset sijoittajat eivät suostu edes sijoittamaan yritykseen ilman osakassopimusta. Mikäli yritys on tarkoitus myydä tulevaisuudessa, on osakassopimus usein ehtona yrityskaupassa etenemiselle ostajan puolesta.

Matti Vansén

Yrittäjänä Matti tietää, miten paljon ajallaan tuleva, oikeanlainen tuki merkitsee asiakkaalle. Hän on mielellään mukana asiakkaan ongelmien ratkaisemisessa. Vapaalla Matti harrastaa mm. brasilialaista jujutsua ja NO-GI-lukkopainia.  

Matti on erityisesti startupeihin perehtynyt lain ja talouden monialainen osaaja. Hän on toiminut jo vuosien ajan sekä yrittäjänä että työntekijänä erilaisissa yrityksissä, ollut neuvonantajana niin laki- kuin talousasioissakin. Matti taitaa erityisesti yhtiöoikeuden, joukkorahoituksen, muut rahoitusasiat ja yrityskaupat.  

Koulutukseltaan Matti on lakimies ja ekonomi, OTM (Helsingin yliopisto) ja ekonomi, KTM (Hanken Svenska handelshögskolan).

Paula Bock
Paula Bock

Yrittäjähenkinen Paula on tottunut olemaan helposti tavoitettavissa ja auttamaan asiakasta vero- ja lakiasioissa. Paula hoitaa asiakkaan asiat nopeasti ja huolellisesti, mutta ennen kaikkea virheettömästi. 

Paulalla on monen vuoden kokemus työstä asianajo- ja lakiasiaintoimistoissa, opinnoissaan hän erikoistui vero-oikeuteen. Työ on tuonut eteen paljon osaamista lisäksi muilta oikeudenaloilta, kuten työoikeudesta, kaupallisista sopimuksista ja insolvenssioikeudesta. Määrätietoinen Paula on hakenut kansainvälistä oppia vero-oikeudesta Ruotsista ja Australiasta sekä suorittanut mm. Suomen Asianajajaliiton Sovittelukoulutuksen sekä Asianajajatutkinnon. Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.  

Koulutukseltaan Paula on kahden maisterintutkinnon omaava luvan saanut lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) sekä LL.M (Melbournen yliopisto).

Paketit Yrityksille

Yrityksen
perustamis­paketti

Hoidamme kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät sopimukset ja ilmoitukset puolestasi.

Due Diligence
-paketti

Yrityksen juridisen tilanteen kattava kartoitus ja riskien analysointi.

BFO -paketti

Yrityksen ulkopuolinen talousjohtaja. Asiantunteva ammattilainen ulkopuolelta voi nähdä 

Varaa maksuton konsultaatio

Pyydä meiltä tarjous osakassopimuksen laatimisesta tai muusta sinua kiinnostavasta BOWA palvelusta:

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen