fbpx

Innovaatiosetelistä apua uuden idean rahoittamiseen

hae rahoitusta innovaatiollesi

Yrittäjä, onko sinulla loistava uusi tuote tai palvelu, jonka kehittämiseen tarvitset asiantuntevaa apua? Mietitkö, miten rahoittaisit kehittämiskustannukset?

Innovaatiosetelihaku on auki!

Business Finland myöntää Innovaatioseteleitä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Vuosi 2020 ja koronapandemia pakottivat yrittäjät keksimään vaihtoehtoisia tapoja liiketoiminnan toteuttamiseen. Monet yrittäjät ovat kehittäneet uusia digitaalisia ratkaisuja ja siirtäneet liiketoimintaansa verkkoon. Uudet palvelut ja toimintatavat voivat tarjota myös entistä parempia mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen ja kansainvälistymiseen. Business Finland tarjoaa pk-yrityksille rahoitusta Innovaatiosetelin muodossa, jonka voi käyttää uuden tuote- tai palveluidean kehittämiseen. Tässä artikkelissa kerromme innovaatiosetelistä ja sen hakemisesta. Hakemuksesta myönnetyn innovaatiosetelin voi käyttää asiantuntijan palveluihin, jolloin voit kohdistaa omat resurssisi ja osaamisen itse liiketoimintaan.

Muistathan, että innovaatiosetelin voi hyödyntää myös BOWA:n palveluihin!

Kuka innovaatioseteliä voi hakea ja mihin sen voi käyttää?

Innovaatioseteli on tarkoitettu mikro- ja pk-yrityksille, jotka tarvitsevat ulkopuolisten asiantuntijoiden apua uuden tuotteen tai palvelun kehittämiseen. Innovaatioseteliä ei siis ole tarkoitettu jo vakiintuneen palvelun kehittämiseen, vaan sillä tuetaan yritysten uusia liikeideoita tai palveluita, joilla on myös kansainvälistä potentiaalia. Setelin arvo on 6200,00 € (5000,00 € + ALV), josta 1000,00 € (+ALV) on omavastuuosuutta. 

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi) ei voi hakea innovaatioseteliä, vaan yrityksen tulee olla esimerkiksi henkilö- tai osakeyhtiömuotoinen! 

Innovaatioseteli on tarkoitettu sellaiseen palveluun, jota yritys tarvitsee innovatiivisen liiketoiminnan kehittämiseen, ja jota sillä itsellään ei välttämättä ole. Esimerkiksi oikeudellinen konsultaatio innovaation yhteydessä on usein tarpeen ja vain harvalla yrityksellä on oma juristi. Innovaatiosetelin avulla ostettavan osaamisen tavoitteena tulee olla uudenlaisen tuotteen tai palvelun kehittäminen kansainvälisiä markkinoita ajatellen. Business Finlandin mukaan innovaatiosetelin rahoitus on suunnattu nimenomaan sellaiseen liiketoimintaan, jolla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Yrityksen ei tarvitse olla vielä kansainvälistynyt, kunhan potentiaalia liiketoiminnan laajentamiselle löytyy.

innovaatioseteli on de minimis -avustusta

Innovaatioseteli on de minimis -avustusta, joka on Euroopan Unionin asetuksessa määriteltyä julkista avustusta, vähämerkityksistä tukea. De minimis -tuelle on määritelty yhteensä 200 000 € enimmäisraja kolmen viimeisen verovuoden aikana. Business Finlandilta tai muilta julkisia avustuksia myöntäviltä tahoilta saadut aiemmat rahoitukset voivat siis vaikuttaa Innovaatiosetelin myöntämiseen. Muistathan, että koronan aiheuttamien vaikeuksien vuoksi myönnettävä häiriötuki (josta aiemmin kirjoitimme täällä) ei ole este innovaatiosetelin hakemiselle.

BOWA:lla on käytössä sopimuskumppani, joka voi tarvittaessa auttaa innovaatiosetelihakemuksen laatimisessa. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

Asiantuntijamme rahoituksessa

Yrittäjänä Matti tietää, miten paljon ajallaan tuleva, oikeanlainen tuki merkitsee asiakkaalle. Hän on mielellään mukana asiakkaan ongelmien ratkaisemisessa. Vapaalla Matti harrastaa mm. brasilialaista jujutsua ja NO-GI-lukkopainia.

Matti on erityisesti startupeihin perehtynyt lain ja talouden monialainen osaaja. Hän on toiminut jo vuosien ajan sekä yrittäjänä että työntekijänä erilaisissa yrityksissä, ollut neuvonantajana niin laki- kuin talousasioissakin. Matti taitaa erityisesti yhtiöoikeuden, joukkorahoituksen, muut rahoitusasiat ja yrityskaupat.

Matti toimii Suomessa syksyllä 2020 toimintansa aloittaneen joukkorahoitusyhtiö EstateGuru Finland Oy:n maajohtajana.

Koulutukseltaan Matti on lakimies, OTM (Helsingin yliopisto) ja ekonomi, KTM (Hanken Svenska handelshögskolan).

Kysyttävää? Jätä yhteystietosi!

Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua mielellään sopimusten laatimiseen liittyvissä kysymyksissä. Meillä on maksuton alkutapaaminen, ja meihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Täytä alla oleva lomake tai soita 010 341 4400 ja kysy lisää!

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

varaa maksuton konsultaatio

Kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

Ota Yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.