fbpx

Hevoskauppa

Hevoskauppa ei aina suju ongelmitta. Autamme hevosiin liittyvien juridisten ongelmien ilmaantuessa sekä laadimme kauppakirjat.

BOWA logo valkoinen

Hevosen ostaminen voi parhaimmillaan olla mukava kokemus, joka hoituu ilman ongelmia. Tällöin saat juuri oikean hevosen tarkoitustasi varten, josta on iloa useiksi vuosiksi. Aina kauppa ei kuitenkaan onnistu näin hyvin. Hevoskaupassa usein ongelmat syntyvät siitä, että hevonen ei vastaa sitä mitä ostaja luuli ostaneensa.

Kaupanteon jälkeen saattaa ilmetä seikkoja, joista myyjä ei ole maininnut ostotilanteessa tai kauppakirjassa. Tilanne voi myös olla, että hevonen on käyttökelvoton lyhyen ajan kuluttua kaupanteon jälkeen. Sujuvan kaupan kannalta on tärkeää selvittää ostotilanteessa hevosen terveydentila huolella sekä tutustua sen mahdollisiin aikaisempiin kilpailutuloksiin.

Kauppakirjan laatimisessa tulee olla huolellinen, jotta vältytään parhaalla mahdollisella tavalla jälkikäteen ilmeneviltä ongelmilta. Hoidamme hevoskauppohin liittyviä toimeksiantoja ammattitaitoisesti rautaisella hevosalan ammattitaidolla aina hevosen ostoon liittyvissä asioissa kuin hevoskaupan riitatilanteissa. Olit sitten ostajan tai myyjän roolissa, kuluttaja-asemassa tai elinkeinonharjoittajana, autamme sinua sujuvaan hevoskauppaan.

Tärkeintä on pyrkiä selvittämään, onko myyjä ollut epärehellinen kauppaa tehtäessä ja miltä osin. Usein kyse on tilanteesta, jossa myyjä ei ole kertonut kaikkia olennaisia seikkoja hevosesta.

Ensisijaisesti hevoskauppaa koskevassa riitatilanteissa asia kannattaa pyrkiä neuvotteluiden kautta sopimaan sovinnollisesti. Tämän jälkeen tilanteesta riippuen voidaan neuvotella hinnanalennuksesta. Vasta tilanteessa, jossa hinnanalennus ei ole mahdollinen tai kyse on virheestä tai muusta seikasta, jonka johdosta hinnanalennus ei ole kohtuullinen vaihtoehto, voidaan kauppa purkaa. Näissä tilanteissa kannattaa kuitenkin turvautua lakimieheen, jotta asia saadaan asianmukaisesti hoidettua.

Hevoskauppaan sovellettava laki riippuu hevoskaupan osapuolista. Mikäli myyjänä on elinkeinonharjoittaja ja ostajana kuluttaja, sovelletaan kauppaan kuluttajansuojalakia. Mikäli kaupan molemmat osapuolet ovat elinkeinonharjoittajia tai kuluttajia, sovelletaan kauppaan kauppalakia.

Myyjällä on lähtökohtaisesti velvollisuus kertoa ostajalle kaikki sen tiedossa olevat seikat, joilla voi olla vaikutusta ostajan ostopäätökseen. Mikäli kyseinen vamma on ollut myyjän tiedossa, olisi tämä tullut kertoa ostajalle. Tilanne saattaa kuitenkin olla se, että myyjä ei itsekkään tiennyt hevosella olevasta vammasta, jolloin tilanne on ongelmallisempi. Näissä tilanteissa suosittelemme ottamaan yhteyttä lakimieheen.

Hevoskaupassa olennaisinta on selvittää ennen kauppaa hevosen todellinen terveydentila. Suosittelemme laajaa eläinlääkärin tarkastusta, jossa selvitetään hevosen terveydentila. Tärkeää on myös selvittää hevosen aikaisempi historia ja mahdolliset kilpailutulokset. Kauppakirja on tärkeää laatia huolella kummankin osapuolten kannalta. Autamme mielellämme kauppakirjojen laatimisessa.

Vakuutuksissa on erilaisia ehtoja korvaussummasta, mikäli hevonen joudutaan lopettamaan. Vakuutuksesta riippuen korvaussumma saattaa olla hevosen markkinahinnan mukainen summa. Markkinahinnan määrittämisessä saattaa aiheutua monenlaisia ongelmia. Laajan hevosalan ammattitaitomme kautta pystymme auttamaan myös vakuutuskorvauksiin liittyvissä asioissa.

Asiantuntijamme hevoskaupoissa

Lakimies Valtteri Gundersby BOWA Legal Oy

Valtteri Gundersby

 

Maksuton kARTOITUS

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen