fbpx

Business Finland tarjoaa tilapäistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolainaa Suomessa toimiville vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap -yrityksille sekä liiketoimintaa tekeville yhdistyksille ja säätiöille.  

Kehitysprojekti, jota varten koronalainaa haetaan, tulee olla kooltaan vähintään 150 000 euroa. Koronalaina on määrältään 100 000 – 500 000 euroa, josta hakijalla tulee olla 30 % omarahoitusosuus. Koronalainan korko on tällä yksi prosentti ja laina-aika 7 – 10 vuotta. Koronalaina on pääsääntöisesti vakuudetonta ja siihen on mahdollista hakea kolme vuotta lyhennysvapaata.

On hyvä huomata, että 30 % koronalainasta saadaan ennakkona, projektin alussa. Loput koronalainasta maksetaan toteutuneiden kustannusten perusteella.

Kenelle?

Koronalainan tarkoituksena on auttaa yritys akuutin kriisin yli sekä säilyttää sen kilpailuetu. Koronalaina on tarkoitettu ennen kaikkea niin sanotuille työvoimavaltaisille aloille eli yritys ei tarvitse suuria aineellisia investointeja vaan yrityksen kustannukset koostuvat pääosin työntekijöistä. Näitä aloja ovat muun muassa:

  • Henkilöstönvuokraus
  • Logistiikka
  • Matkailu
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut
  • Kauppa
  • Ohjelmistoliiketoiminta
  • Teollisuus

Mihin?

Koronalainan tarkoituksena on auttaa muun muassa niitä yrityksiä, säätiöitä ja yhdistyksiä, jotka ovat löytäneet liiketoiminnastaan kehittämistarpeita tai ovat löytäneet kokonaan uusia liiketoiminnallisia mahdollisuuksia, joita he haluavat kehittää. Mikäli poikkeustilanne on vapauttanut yrityksesi resursseja Business Finlandin myöntämä laina on oiva tilaisuus nopeuttaa uutta tuotekehitystä. Näin ollen laina sopii esimerkiksi toimitus- ja tuotantoketjujen uudistamiseen sekä uusien ratkaisujen pilotointiin.

Mihin laina ei sovellu?

Koronalainaa ei voi käyttää koronasta aiheutuviin tappiokorvauksiin, henkilöstön kouluttamiseen, myyntiin, markkinointiin tai operatiivisen tuotantotoiminnan kustannuksiin.

Ota yhteyttä

Etsitkö asiantuntijoita, joilla on asiakaslähtöinen ajattelutapa sekä ymmärrystä yrityksen rahoituksesta, verotuksesta ja ennen kaikkea juridiikasta? Meillä on maksuton alkutapaaminen ota yhteyttä 010 341 4400 tai täytä alla oleva yhteydenottolomake.

Haluatko pysyä ajantasalla lakiasioista?

BOWA Legal

Tilaa uutiskirjeemme, ja saat sähköpostiisi kootusti uusimmat artikkelimme.

Lähetämme kirjeitä 1-2 kuukaudessa, joten turhaa spämmiä et meiltä saa!

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.

Jäikö kysyttävää lakiasioista? Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

BOWA logo valkoinen

Maksuton konsultaatio

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle arkipäivän kuluessa!

BOWA Legal Oy

Pieni Roobertinkatu 11
00130 Helsinki

Email: [email protected]

Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään, mutta jättämällä tietosi annat suostumuksesi siihen, että BOWA säilyttää tietosi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme, josta ilmenee miten tietojasi säilytämme.